ΠΑΤΡΑ: Υπεριώδη ακτινοβολία για απολύμανση χώρων και αντικειμένων από τον κορονοϊό – Δοκιμές από εταιρεία υψηλής τεχνολογίας

Τεχνολογία υπεριώδους ακτινοβολίας UVC για σκοπούς απολύμανσης χώρων και αντικειμένων από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, δοκιμάζει η πατρινή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας MEAZON. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, δοκιμάζεται από την εταιρεία τους τελευταίους έξι μήνες, όπως μας πληροφορεί ο διευθύνων σύμβουλος Στέλιος Κουτρουμπίνας, καθώς θεωρείται ως ένα σίγουρο όπλο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας που θα βοηθήσει άμεσα αλλά και στο μέλλον.
Φυσικά, πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση. Σύμφωνα όμως με τον κ. Κουτρουμπίνα, επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικής των υλικών, αλλά και η πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας, σε συστήματα αυτοματισμού και δικτύων αισθητήρων έχουν δώσει τα πρώτα αποτελέσματα.
«Εχουμε επανασχεδιάσει ένα από τα προϊόντα μας για να κάνει πιο εύκολη την χρήση της UVC ακτινοβολίας σε κλειστούς χώρους. Επόμενο βήμα, θα είναι η πιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος για την προστασία της δημόσιας υγείας» αναφέρει ο ίδιος.
Παράλληλα, τονίζει ότι, είναι μια λύση που δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, σχολεία, εστίαση, κ.ά.
Ενα λειτουργικό πρωτότυπο είναι διαθέσιμο προς επίδειξη στα γραφεία της εταιρείας, με καταγραφή της λειτουργίας, απομακρυσμένο έλεγχο από την πλατφόρμα που διαθέτει και την χρήση των προϊόντων της.
Η ελληνική εταιρεία Meazon ιδρύθηκε το 2013 στην Πάτρα και δραστηριοποιείται σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική. Είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που σχεδιάζει και παράγει ενσωματωμένα μικροηλεκτρονικά συστήματα και software που τα βοηθάει στο να διαχειρίζονται την ενέργεια που καταναλώνεται σε κτίρια και άλλου είδους ενεργειακούς κόμβους όπως π.χ. στον οδοφωτισμό, οι μετρητές ύδρευσης, φορτιστές αυτοκινήτου, κ.λπ.