Οδύνη και θλίψη για το αγαπητό πανεπιστημιακό καθηγητή Ιωάννη Βαράκη

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών πληροφορήθηκε με οδύνη και θλίψη την αναγγελία θανάτου του αγαπητού πανεπιστημιακού καθηγητή

ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΑΚΗ

Πρωτεργάτης της ίδρυσης του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και ακούραστος δάσκαλος χιλιάδων φοιτητών, στα πανεπιστημιακά έδρανα και τα εργαστήρια, όπου μετέφερε τη “λάμψη” της δημιουργικής γνώσης σε αμέτρητους ιατρούς και εκπαιδευόμενους. Η αστείρευτη αγάπη του για την επιστήμη, το σπινθηροβόλο του βλέμμα, το ακαδημαϊκό του ήθος η διαχρονική παρουσία του στα έδρανα της Ανατομίας είναι η εμβληματική του παρακαταθήκη.

Ο Γιάννης Βαράκης, ήταν ιατρός παθολογοανατόμος με λαμπρή σταδιοδρομία στις ΗΠΑ. Το 1980 εξελέγη Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας και υπηρέτησε από τις θέσεις αυτές το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο επί 28 συναπτά έτη.

Ο εκλιπών διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Πρόεδρος και Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής για αρκετές περιόδους, όπως επίσης και πρώτος πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ανήκε στην γενιά των καθηγητών που οργάνωσαν, ανέπτυξαν και καθιέρωσαν το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ως δύο εκ των κορυφαίων ιδρυμάτων της χώρας.

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και απεφάσισε ομόφωνα:

  1. Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.
  2. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
  3. Να διαβιβαστεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

              Η Πρόεδρος                   Ο Αντιπρόεδρος              Ο Γραμματέας

 

 

Άννα Μαστοράκου        Γεώργιος Σκρουμπής      Γεώργιος Πατριαρχέας