(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: O δήμαρχος Κ. Πελετίδης στο 3ο Λύκειο Αγίου Ιωάννη Πράτσικα – Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα στις 11 το πρωί, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο 3ο Λύκειο Πάτρας, στον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα.

Φέτος, λόγω των μέτρων για την πανδημία covid-19, ο αγιασμός έγινε χωρίς την παρουσία των μαθητών οι οποίοι παρέμειναν στις τάξεις από τις οποίες πέρασε και τους ευχήθηκε ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Χριστόπουλο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φωτεινή Κυπραίου και εκπαιδευτικούς .

Μετά τον Αγιασμό ο Κ. Πελετίδης τόνισε: «Φέτος το ξεκίνημα της χρονιάς γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας στερήσει την χαρά και την δημιουργία. Πρέπει ενωμένοι Δημοτική Αρχή, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, όλος ο λαός, να αγωνιστούμε ώστε μέσα από τις διεκδικήσεις μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να έχουμε τα σχολεία που δικαιούμαστε»

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Ευχόμαστε καλή και ασφαλή χρονιά στα παιδιά, στους γονείς, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στους εργαζόμενους.

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι, που πολύ έγκαιρα είχαμε εκφράσει, ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολλές ελλείψεις γιατί δεν υπήρξε κανένας σοβαρός σχεδιασμός και προετοιμασία από την κυβέρνηση.

Έτσι έχουμε:

  • Μεγάλο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα

  • Κενά σε θέσεις καθηγητών

  • Κενά σε θέσεις εργαζομένων για την καθαριότητα στα σχολεία πράγμα που μας υποχρεώνει ως Δήμο να πάρουμε μέτρα και να μετατρέψουμε σε πλήρους απασχόλησης τις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών που η κυβέρνηση προσέλαβε, μόλις πρόσφατα, με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα δοθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, δηλαδή από τους ίδιους τους δημότες για να καλυφθεί μια υποχρέωση που είναι του κράτους! Η Δημοτική Αρχή ασφαλώς και θα διεκδικήσει τα κονδύλια αυτά.

  • Παρατηρήθηκε μεγάλη προχειρότητα στο θέμα με τις μάσκες. Την πρώτη δόση από αυτές την παρέλαβε ο Δήμος από την ΚΕΔΕ το Σάββατο το βράδυ και έπρεπε να κάνει καταμέτρηση και διανομή σε όλα τα σχολεία της Αχαΐας! Τα καταφέραμε με τους εργαζόμενούς μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τους εθελοντές και με τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν ώστε να είναι οι μάσκες σήμερα στα σχολεία. Αυτή είναι η πρώτη δόση. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις.

 

Όλη αυτή η προχειρότητα με την οποία οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας είναι απόρροια της πολιτικής που βλέπει τις ανάγκες τους ως κόστος!

Μας λένε ότι υπάρχουν 71 δις για ανάπτυξη και για τα σχολεία δίνουν ψίχουλα. Έχουν βάλει τα παιδιά και την εκπαίδευση σε δεύτερη μοίρα.

Χρειάζεται γενναίος και συνεχής αγώνας από όλους μας για να επιβάλουμε αυτό που δικαιούμαστε».

Από τον Δήμαρχο ζητήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση των γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα και απάντησε: «Δεν είναι εκεί το θέμα. Πρέπει κι αυτοί και όλοι να δουν όλο το κάδρο και όχι μόνο ένα τμήμα του. Τότε θα διαπιστώσουν όλα αυτά που προανέφερα καθώς και την ανάγκη να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε τα ουσιώδη».

Στο μεταξύ Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών επισκέφθηκαν σήμερα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεκάδες σχολικές μονάδες του Δήμου Πατρέων.