ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρία φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Η/Υ – «Τραγική η κατάσταση…»

Η ανακοίνωση των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών αναφέρει:
Μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες στο πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (νυν Παράρτημα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα ), με τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.
• Το χρονικό (άλλης μίας) αποτυχημένης εξέτασης
Στις 10/9/2020 και ώρα 3:00 μ.μ. οι φοιτητές του Τμήματος ΗΜΜΥ (Πρόγραμμα Σπουδών Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ), κλήθηκαν να εξεταστούν από απόσταση στο μάθημα Πιθανοθεωρία, Στατιστική και Συνδιαστική Ανάλυση.
Ο καθηγητής (στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ) που δίδαξε το μάθημα κατά το εαρινό εξάμηνο και που το εξέτασε και τον Σεπτέμβριο, δεν ήταν ενήμερος ότι η πλατφόρμα e: presence μαζί με κάποιες άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι εκτός λειτουργίας, λόγω ενοποίησης των πληφοροριακών συστημάτων του ιδρύματος. Ζήτησε λοιπόν από τους φοιτητές να μπουν στην πλατφόρμα (e: presence), για να γίνει ταυτοποίηση και όταν τον ενημέρωσαν ότι δεν έχουν πρόσβαση, με θράσος τους απάντησε “Να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, να μπείτε και να δώσετε το μάθημα”.
Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο φρόντησε να στείλει μαζικά email και να ενημερώσει όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα από τις 8 Ιουλίου 2020, για την εν λόγω διακοπή λειτουργίας μερικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

• Πριν μερικές μέρες
Και σα να μην έφτανε αυτό, πριν μερικές μέρες ένα άλλο περιστατικό έλαβε χώρα σε εξέταση από απόσταση, στο Τμήμα μας. Σχεδόν 200 φοιτητές περίμεναν 2 ώρες για ταυτοποίηση, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην υποβάλουν το ηλεκτρονικό τους γραπτό, επειδή έπρεπε να πάνε στην εργασία τους. Επίσης, ενημερωθήκαμε 20 λεπτά πριν την έναρξη της εξέτασης, ότι θα υπάρχει αρνητική βαθμολογία. Οι περισσότεροι που έδωσαν το μάθημα Γ’ εξαμήνου, τους έκοψε ο καθηγητής με 4. Και αυτό, επειδή δύο φοιτητές παρεμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης! Είναι άδικο επειδή μια ομάδα φοιτητών ίσως έχει παρεξηγηθεί με τον καθηγητή του μαθήματος Γ΄εξαμήνου, να μην έχουν προσβάσιμο βαθμό σχεδόν όλοι!

Τέλος, θέλουμε να πούμε στους καθηγητές του Τμήματος ότι δεν έχουμε πλέον αντοχές να λέμε «Ναι» σε ότι τραγική ιδεά έχουν. Δεν μπορούν να έχουν περίεργες απαιτήσεις πια! Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, πρέπει να είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι!