Ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των παραπληγικών και κινητικά αναπήρων 

Αγαπητοί Συμπολίτες μου,

έχοντας ενεργή συμμετοχή στο τοπικό Αναπηρικό Κίνημα  για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών, νιώθω την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση  να τοποθετηθώ και κυρίως να ευχαριστήσω δημόσια την νέα Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα το νέο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, διότι με τις ενέργειές του συνέβαλε καθοριστικά στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των παραπληγικών και κινητικά αναπήρων  του Νομού μας και όχι μόνο, γι΄αυτό το καλοκαίρι.

Ειδικότερα ο κ.Χαράλαμπος Μπονάνος ενήργησε άμεσα και κυρίως πρακτικά με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Π.Ε Αχαϊας να τοποθετήσει στο σωστό χρόνο  5 μηχανήματα εμβάπτισης – απαγωγής λουόμενων ΑΜΕΑ σε ισάριθμες παραλίες του νομού μας,  μηχανήματα σύγχρονα, λειτουργικά, χρηστικά και κυρίως ασφαλή για τον χρήστη.

Όλα αυτά σε αντίθεση με τον προκάτοχο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας , του οποίου οι ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των παραπληγικών και κινητικά αναπήρων εξαιτίας της  χρήσης απαρχαιωμένων, δυσλειτουργικών, ακατάλληλων και κυρίως επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών μηχανημάτων πρόσβασης στη θάλασσα όπως επανειλημμένα είχε αναφέρει ο Σύλλογος Παραπληγικών Αχαΐας .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενασχόληση των κινητικά αναπήρων με τη θάλασσα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μόνο ψυχαγωγία. Η Θάλασσα και το κολύμπι σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά δεδομένα έχει συντριπτικά θετική επίδραση στην υγεία και στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας παραπληγικός και κινητικά ανάπηρος.

Τέλος εύχομαι και ελπίζω ο κ. Χ. Μπονάνος να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, αλλά και οι υπόλοιποι οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά ,τα προβλήματα των αναπήρων και των υπόλοιπων ευπαθών ομάδων, επιτέλους να τον μιμηθούν.

 

 

 

Με τιμή,

 

 

ΑΘΗΝΑ ΙΣΟΓΛΟΥ

(ΕΠΙΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΪΑΣ-)