Oi ανυποψίαστοι υποψιασμένοι

Αφού συνήλθα από το σοκ που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ανθρωποειδούς στο τηλεπαιχνίδι, αποφάσισα να μοιραστώ λίγες σκέψεις μαζί σας, με σκοπό την ενεργοποίηση της σκέψης μας.
Είναι γεγονός ότι οι δηλώσεις του, κατά παρέκκλιση δίποδου, αντικατοπτρίζουν μια γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται εντατικά εδώ και 20 χρόνια από όλους μας, είτε εκούσια είτε ακούσια.
Η αδιαφορία, η επιλεγμένη κώφωση, η μνήμη που διαρκεί όσο ένα τηλεοπτικό σποτ, η έλλειψη κρίσης ως αποτέλεσμα ημιμάθειας και η στοχευόμενη «ενημέρωση», με σκοπό την αποβλάκωση και την αναζήτηση της «επιτυχίας», μέσα από το περιτύλιγμα της αριστείας και της ομορφιάς, αποτελούν το υπόβαθρο τέτοιων δηλώσεων.
Παράλληλα, η νοοτροπία και η συμπεριφορά του τσαμπουκά και του τραμπούκου έχουν νομιμοποιηθεί από την Πολιτεία, (σίγουρα όχι του Πλάτωνα), με πράξεις από κυβερνητικά στελέχη, κόμματα, οργανώσεις και φορείς.
Ο καλύτερος βέβαια σύμμαχος σε όλη αυτή την προσπάθεια νομιμοποίησης είναι μια μεγάλη μερίδα των εξαιρετικών ΜΜΕ, που πλέον είναι «δια νόμου» ο πέμπτος πυλώνας εξουσίας της Δημοκρατίας μας.
Όταν υποδαυλίζεις και σιγοντάρεις χλαμύδες και περικεφαλαίες, όταν υποθάλπεις εγκληματίες, όταν αθωώνεις παιδεραστές, όταν χρησιμοποιείς την πίστη και το λαϊκό αίσθημα ως αντίδοτο σε ιούς, όταν κουνάς το δάκτυλο, ενοχοποιείς, κατηγοριοποιείς ανθρώπους, τότε το τηλεοπτικό προϊόν, όποιο και να είναι αυτό, «πουλάει».
Τα συμπεράσματα δικά σας, ανυποψίαστοι υποψιασμένοι!!!

 

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ *

 

* Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είναι απόφοιτος της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών, τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, κάτοχος μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής, μουσικός.