ΠΑΤΡΑ: Η παράσταση « Αιγαίον Stοry» – Σήμερα στο Διεθνές Φεστιβάλ

Με μία παράσταση  η οποία πραγματεύεται το προσφυγικό, συνεχίζονται σήμερα, στις 9.30 το βράδυ (Πέμπτη)  10 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η παράσταση με τίτλο « ΑΙΓΑΙΟΝ STORY»  είναι ένα «αφιέρωμα» του  Διεθνούς Φεστιβάλ μέσα από την ενότητα για την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, με το προαύλιο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου να μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό «κινηματοθέατρο».

Η «καύσιμη» ύλη του έργου είναι το προσφυγικό , όμως η πραγματική ιστορία είναι η απελπισία των πρωταγωνιστών του έργου. Τελικά πόσο εγκληματία σε κάνει η απελπισία; Πάνω σε μια   βάρκα με μοναδικό «όπλο» την αλήθεια και σε ένα φυσικό περιβάλλον αντίστοιχο με εκείνο του έργου , οι ηθοποιοί θα αντιπαρατεθούν « ψυχή τε και σώματι» μεταξύ τους και απέναντι στην φωνή του ασυρμάτου , που είναι ουσιαστικά ο τρίτος πρωταγωνιστής του έργου .ζωντανεύοντας έτσι την «σύγχρονη» Αρχαία Τραγωδία της Μεσογείου: σε κάθε βυθισμένη βάρκα με πρόσφυγες, «συναντώντας» τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη του σήμερα.

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια βάρκα πλέει στο Αιγαίον δίπλα από τα σύνορα με την Τουρκία .Πάνω της βρίσκονται ο Γιωργής μέλος μιας εθνικιστικής εγκληματικής οργάνωσης και ο Νικήτας ένας καταζητούμενος δραπέτης φυλακών. Αν ο δραπέτης συνεργαστεί με τους εθνικιστές Θα αποκτήσει διαβατήριο και μια δεύτερη ευκαιρία για μια νέα ζωή. Αυτοί οργάνωσαν την απόδραση του από την φυλακή. Του αναθέτουν την αποστολή «Αιγαίον»: “Ένα μήνα πάνω στην βάρκα πρέπει να σκοτώνει με το όπλο που του δίνουν όποιον πρόσφυγα περάσει κολυμπώντας τα σύνορα. Μέσω ενός ασυρμάτου επικοινωνούν με τον Γιωργή και ελέγχουν την έκβαση της αποστολής. Θα υπακούσει ο δραπέτης ; Πόσο απελπισμένος είναι; Θα σκοτώσει τους άλλους απελπισμένους ή Θα θυσιάσει την μοναδική του ευκαιρία για μια νέα ζωή;

Το “Αιγαίον Story” του Χρήστου Στρέπκου απέσπασε έπαινο από το διαγωνισμό κρατικού βραβείου θεατρικής γραφής του Υπουργείου Πολιτισμού για το έτος 2018.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος

Πραταγωνιστούν: Βασίλης Κόκκαλης, Θόδωρος Κανδηλιώτης,Περικλής Βασιλόπουλος και Karan Prashar

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος – Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται 45’ πριν την έναρξη εισόδου των θεατών (21.00) , με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Είσοδος ελεύθερη.