(Βίντεο)-Λέσβος: Κόλαση στη Μόρια – ΜΑΤ από την Αθήνα στο νησί

advertisement

Ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη νύχτα μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Μόρια. Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί.

Στο μεταξύ, σχεδόν ολοσχέρως έχει καταστραφεί το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων της Μόριας, το οποίο τυλίχθηκε τη νύχτα στις φλόγες, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης.

Αφορμή για τις φωτιές  αποτέλεσε ο εντοπισμός 35 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό, στους οποίους ανακοινώθηκε οτι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα και να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαστρογιάννη οι μετανάστατες προκάλεσαν συγκρούσεις εντός του καταυλισμού και στη συνέχεια φωτιές τόσο εντός όσο και εκτός της δομής σε ένδειξη αντίδρασης. Πρόσθεσε δε ότι αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται περιμετρικά του ΚΥΤ, στον ελαιώνα, καθώς και στον περιφερειακό δρόμο. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για εξάπλωση του κορωνοϊού, δεδομένου ότι οι πρόσφυγες που ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι 35, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα σε πάνω από 1.600 άτομα.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100.3, ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ανέφερε οτι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο ΚΥΤ, το οποίο εχει εκκενωθεί. Όπως σημείωσε, ζητούμενο αποτελεί αυτή τη στιγμή που θα στεγαστούν οι 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ παραδέχθηκε ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να υπάρχει πλήρης έλεγχος των δομών.