Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη – Μέρκελ – Μισέλ – Η πρόταση για Διεθνή Διάσκεψη στο επίκεντρο

Τηλεδιάσκεψη θα έχει σήμερα  Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας των τριών, ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους δύο ηγέτες τόσο για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις ότι και για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της πόλης της Αμμοχώστου.

Κατά την αυριανή τηλεδιάσκεψη αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα της πρότασης του Σαρλ Μισέλ για τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια ο Σαρλ Μισέλ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με το σύνολο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ και η οποία είναι προπαρασκευαστική της συνόδου κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Στις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σαρλ Μισέλ είχε τη Δευτέρα επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς αναμένεται στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, την Πέμπτη, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβούν στη Κορσική προκειμένου να συμμετάσχουν στη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών Κρατών, MED 7. Στο περιθώριο της Συνόδου θα γίνει και η συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη με κύριο θέμα τα εξοπλιστικά προγράμματα και την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει τις ένοπλές της δυνάμεις.