«Πνιγμένη» στον καπνό από τη φωτιά η Αττική – Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Κερατέα που από νωρίς σήμερα το πρωί καίει σπίτια και τεράστιες εκτάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική ενώ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr ο καπνός έχει «πνίξει» μεγάλος μέρος της Αττικής.

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις την πυροσβεστικής ολοένα και αυξάνονται προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού κήρυξε νωρίτερα τον Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται το Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Ακόμη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Δήμου, τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας είναι ανοιχτά για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.

fotia12

Νέο έκτακτο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»

Νέο μήνυμα έστειλε λίγο μετά τις 16:45 το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλώντας τους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.

112neo

Πηγή: protothema.gr