ΠΑΤΡΑ: Ο Πελετίδης σήμερα στον Καραμανλή για την υπογειοποίηση του τρένου – Τι θα ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή

advertisement
Με τον υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην Αθήνα σήμερα για το θέμα του σύγχρονου τρένου.
Ο Κ. Πελετίδης θα ζητήσει ενημέρωση από τον Κ. Καραμανλή σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την πρόταση του υπουργού για το τρένο.
Το πρώτο ζήτημα αφορά στο τμήμα της γραμμής που θα υπογειοποιηθεί, μήκους 5,16 χιλιομέτρων (από την Κανελλοπούλου μέχρι το νέο λιμάνι), ενώ  η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι του Καστελλόκαμπου ζητούν να περιληφθεί στις υπογειοποιήσεις και το τμήμα από το Ρίο μέχρι και την Κανελλοπούλου.
Αλλο ζήτημα είναι τα έργα που έχουν σταματήσει στο τμήμα της νέας γραμμής πριν από το Ρίο. Ο Δήμος έχει την άποψη ότι η κατάσταση δυσκολεύει αφόρητα την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς το καλοκαίρι πνίγηκαν στη σκόνη και το κυκλοφοριακό ενώ το χειμώνα φοβούνται ότι θα κολλάνε… στις λάσπες.
Επίσης, η δημοτική αρχή θα ζητήσει ενημέρωση για την προγραμματισμένη ανάπλαση στην επιφάνεια των υπογειοποιημένων με «κατ εντ κόβερ» τμημάτων και θέλει να γνωρίζει εάν έχει γίνει η σχετική ανάθεση, καθώς και εάν έχει προχωρήσει η συμβασιοποίησή του.
Θα τεθούν  και σημειακά ζητήματα από τον Κ. Πελετίδη, όπως  ότι η νέα γραμμή θα συνεχίζει από το ύψος του Αγιου Ανδρέα ευθεία μέχρι το νέο λιμάνι, «καταλαμβάνοντας» τμήμα του νότιου πάρκου, κάτι που απασχολεί τη δημοτική αρχή.
Ανοιχτό για το Δήμο παραμένει και το ζήτημα της λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου από το Ρίο έως την Κάτω Αχαΐα.