Νέα επικοινωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τα εξοπλιστικά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλύ, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ συζήτησαν για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο «Open», είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «προωθημένη συζήτηση» με τη Γαλλία, όσον αφορά την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είχε διαμηνύσει δε, ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την προμήθεια τόσο φρεγατών όσο και αεροσκαφών. Μάλιστα, οι σχετικές διαδικασίες έχουν επισπευστεί σημαντικά, λόγω και της συνεχιζόμενης έντασης με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.