ΠΑΤΡΑ: Στην Αγυιά το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία του Προσκοπικού Συστήματός μας σε νέο χώρο στην Αγυιά της Πάτρας.

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, εφαρμόζει διαδικασίες υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους του νέου Συστήματος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας κατάλληλες διαδικασίες και ενδεδειγμένες, από τις αρμόδιες Αρχές και την επιστημονική κοινότητα, πρακτικές για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα στον νέο μας χώρο στην γειτονιά της Αγυιάς:

  1. Εγκαταστάθηκαν σταθμοί ατομικής απολύμανσης χεριών & προσώπου με ειδική σήμανση χρήσης των σκευασμάτων για όλα μας τα μέλη.
  2. Το πρόγραμμα καθαριότητας, όλων των χώρων ενασχόλησης των προσκόπων μας, έχει εντατικοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής που μας διέπουν σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
  3. Έχει αναπτυχθεί διαδικασία ελέγχου υγιεινής των χώρων του Συστήματος ορίζοντας υπεύθυνους για τον κάθε χώρο τους Αρχηγούς των τμημάτων μας (Αγέλη, Ομάδα, Κοινότητα)
  4. Κατά την είσοδο στο Σύστημα έχουμε αναρτήσει οδηγίες χρήσης της ατομικής μάσκας για κάθε μέλος μας
  5. Κατά την είσοδο στο Σύστημα έχουμε αναρτήσει οδηγίες με τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19: υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής.
  6. Στον χώρο μας έχουμε επίσης προβλέψει τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19 ορίζοντας χώρο βραχείας προσωρινής νοσηλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις μας θα επικαιροποιούνται με συνεχή προγράμματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ενήλικων Στελεχών μας αλλά και των γονέων των προσκόπων μας, για την τήρηση των διαδικασιών και των νέων οδηγιών όπως αυτές ενημερώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και άλλους θεσμούς (π.χ. ΠΟΥ).

 

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας υλοποιώντας όλα τα παραπάνω συνδέει άρρηκτα την υπευθυνότητα, την κοινωνική συνείδηση ​​και ευαισθησία, καθώς και την εθελοντική ηθική που διέπει έναν Οργανισμό όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με προληπτικές ενέργειες και στόχους για τη μείωση του κινδύνου ή την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας διασποράς του κορωνοϊού.

 

Για εγγραφές στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας μπορείτε να καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα: 6944475140, 6947536502 ή κάθε Σάββατο 16:00-19:00 στη λέσχη μας:

 

Που θα μας βρείτε: Αντωνίου Μάτεση 6, Έξω Αγυιά Πάτρας , 2610276849

mail: 4nppatras@sep.org.gr

facebook: https://www.facebook.com/4snppatras

Για τα Λυκόπουλα παιδιά από 7 έως 11 ετών, οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 16.00
Για τους Προσκόπους παιδιά από 11 έως 14 ετών οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 17.30 &

Για τους Ανιχνευτές παιδιά από 15 έως 17 ετών οι ώρες Συγκεντρώσεων είναι Σάββατα 17:00

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας: http://4snppatras.eu/

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας επιστρέφει στο στοιχείο του…!