ΠΑΤΡΑ: Πάνω από 50% η πτώση της ζήτησης στη φοιτητική κατοικία – Τι λένε επαγγελματίες του real estate

Πάνω από 50% είναι η πτώση της ζήτησης της φοιτητικής κατοικίας στην Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν παράγοντες της κτηματομεσιτικής αγοράς που βλέπουν το ενδιαφέρον κυρίως εξαιτίας της πανδημίας να είναι μειωμένο σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του real estate στην Πάτρα που γνωρίζουν ότι ο κλάδος της φοιτητικής κατοικίας είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο καλά ούτε σε αυτόν τον τομέα.

Το ποσοστό πτώσης σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά ξεπερνά το 50% και αγγίζει ίσως το 60%, τουλάχιστον με τα μέχρι ώρα δεδομένα. Το ενδιαφέρον μέχρι ώρας έχει να κάνει σχεδόν αποκλειστικά με τους πρωτοετείς φοιτητές και μάλιστα αρκετοί από αυτούς μαζί με τους γονείς τους εμφανίζονται να είναι διστακτικοί στο να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα. Περιμένουν τις εξελίξεις της πανδημίας.

Οι πρωτοετείς που έχουν μπει σε σχολές οι οποίες δεν έχουν εργαστήρια δεν δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στο να ενοικιάσουν ένα διαμέρισμα τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Επιλέγουν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το ενδιαφέρον στηρίζεται έτσι κυρίως σε πρωτοετείς και σε σπουδαστές που έχουν εργαστήρια με αναγκαστική παρουσία στις σχολές τους.

Η προσφορά έτσι είναι αρκετά μεγάλη, την ίδια στιγμή που υπάρχει μία άνοδος στις τιμές η οποία στην Πάτρα κυμαίνεται μεταξύ του 10% και του 12%.

ΠΗΓΗ: flamis.gr