ΠΑΤΡΑ: Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστο Μπούρα το Οικονομικό Επιμελητήριο – Η δυνατότητα συνεργασίας

Την Τρίτη 08/09/2020 στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Τοπικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Παππάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Τζιβγινίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μοίραλης και η Οικονομικός Επόπτης κ. Βεργοπούλου. Από το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε ο Πρύτανης κ. Μπούρας.

Συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και των Τμημάτων του, τους φοιτητές και τους αποφοίτους της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων και τις δυνατότητες συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης μας ενημέρωσε για τη λειτουργία του Ιδρύματος, τις προοπτικές των Τμημάτων και τη δυνατότητα συνεργασίας με την από κοινού διενέργεια σεμιναρίων, ημερών καριέρας, πρακτικής άσκησης και λοιπών δράσεων. Επίσης συζητήθηκε το κενό της μεταλυκειακής εκπάιδευσης , καθώς και τρόποι κάλυψής του.

Το προεδρείο του ΟΕΕ Β/Δ Πελ/σου και Δυτικής Ελλάδος αναφέρθηκε με τη σειρά του, μεταξύ άλλων, στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πέντε τμημάτων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ιδρύματος και την ανάγκη καθιέρωσης ενημερωτικών συναντήσεων και ημερίδων με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με το θεσμό του Επιμελητηρίου και με τα επαγγέλματα που μπορεί να ασκήσει ένας απόφοιτος. Επίσης συζητήθηκε η από κοινού συμμετοχή σε έρευνα για τη διερεύνηση των αναγκών και προτεραιοτήτων των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης και η δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων πιστοποίησης μέσω του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η εκπόνηση πρακτικής άσκησης των φοιτητών στα μέλη του ΟΕΕ και σε επιχειρήσεις, η ίδρυση Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ελεγκτική και τη Λογιστική σε συνεργασία με αναγνωρισμένους επαγγελματικούς φορείς, καθώς και η πραγματοποίηση συνεδρίου Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και Οικονομικών, το οποίο θα είναι δομημένο σε ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Από την εποικοδομητική συνάντηση προέκυψαν πολλές δυνατότητες συνεργασίας και συμφωνήθηκε να αποτελέσει την αρχή μιας ουσιαστικής επικοινωνίας προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας.