Οι 7 τροφές που σε βοηθούν να κόψεις τη ζάχαρη

Κακά τα ψέματα, η ζάχαρη είναι εθιστική! Αλλά όσο κι αν λατρεύουμε τα γλυκά, όλοι ξέρουμε ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Κι αν αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να σε κρατήσει μακριά από παγωτά, σοκολατίνες, σιροπιαστά και cookies, δοκίμασε να βάλεις στη διατροφή σου τρόφιμα που θα περιορίσουν την όρεξη σου για ζάχαρη. Ε ναι λοιπόν, υπάρχουν!

ladi karudas

Λάδι καρύδας
Μπορεί η πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας αναφέρει πως το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και συνεπώς καλό είναι να περιορίσουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, ωστόσο αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο στην προσπάθεια περιορισμού της λαχτάρας για ζάχαρη.

tsai

Τσάι γλυκόριζας
Το τσάι γλυκόριζας, όπως και κάθε τσάι με φυσική γλυκιά γεύση, μπορεί να σου δώσει την αίσθηση ότι καταναλώνεις κάτι γλυκό, χωρίς όμως να σε φορτώνει με ζάχαρη και θερμίδες.

glykopatata

Γλυκοπατάτα
Όπως μαρτυράει και το όνομα της, η γλυκοπατάτα έχει γλυκιά γεύση, άρα μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη σου για γλυκό. Μπορείς να την κόψεις κυδωνάτη και να την ψήσεις στο φούρνο με λάδι καρύδας και πασπαλισμένη με καπνιστή πάπρικα και κανέλα.

karota

Καρότο
Πλούσιο σε φυτικές ίνες που σε χορταίνουν, τραγανό και με φυσική γλυκιά γεύση, το καρότο είναι μια από τις τροφές που σε βοηθούν να περιορίσεις την κατανάλωση ζάχαρης. Μπορείς να κόψεις το καρότο σε στικς και να τα έχεις μαζί σου για σνακ, όποτε λαχταράς κάτι γλυκό. Για πιο ολοκληρωμένη απόλαυση, μπορείς να το συνδυάσεις και με χούμους.

kompoucha

Ρόφημα κομπούχα
Είναι ιδανικό για την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος, αλλά και για να περιορίσεις την ζάχαρη στην καθημερινότητα σου.

trofes-anoigma

Βούτυρο από ξηρούς καρπούς
Από αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, φιστίκια ή φουντούκια, όποιο βούτυρο ξηρών καρπών χωρίς ζάχαρη κι αν προτιμάς, το αποτέλεσμα είναι να ικανοποιείται η λιγούρα χωρίς να καταφεύγεις σε γλυκό.

sokolata

Μαύρη σοκολάτα 85% κακάο
Η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Δεν είναι συνεπώς κακό να απολαμβάνεις κάποιες φορές καλής ποιότητας σοκολάτα, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Και μπορεί τα 100γρ. αυτής της σοκολάτας να περιέχουν περίπου 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, ωστόσο έχει τόσο πλούσια γεύση που έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα.