(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η ετήσια εκδήλωση του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε χθες, Δευτέρα 7/9/2020, στην ετήσια εκδήλωση του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Αργύρη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους μαθητές και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς της περσινής 3ης Λυκείου του Φροντιστηρίου.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δεινή θέση που έχουν φέρει την δωρεάν δημόσια Παιδεία οι πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και κάλεσε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν διεκδικώντας δημόσια δωρεάν Παιδεία, σύγχρονα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και σε εργαζόμενους, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους της πόλης τους εθελοντές καθηγητές για την προσφορά τους και την στήριξή τους στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της υπεύθυνης γραμματείας του Φροντιστηρίου Γωγώς Γαλυφοπούλου, ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκαν στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος. Παρευρέθηκε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος.

Τόσο στις ομιλίες όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν φανερή η συγκίνηση και η περηφάνια όλων για την προσπάθεια που καταβλήθηκε για ακόμα μία χρονιά.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων απέδειξε για ακόμα μία χρονιά ότι «έχει ψυχή», στηρίζοντας στον αγώνα τους για τη μόρφωση εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Ανταποκρίθηκε σε δύσκολες συνθήκες, αξιοποιώντας και εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ώστε να μη διακοπεί η μαθησιακή διαδικασία την περίοδο της καραντίνας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών της 3ης Λυκείου πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, καθηγητές, φοιτητές αντίστοιχων σχολών, να ενισχύσουν ως εθελοντές το Λαϊκό Φροντιστήριο, το οποίο συνεχίζει τη λειτουργία του και το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Στο τέλος, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι βράβευσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσφέροντάς τους συμβολικά για δώρο ένα βιβλίο.