12χρονος έχει φτιάξει τη δική του φάρμα μανιταριών στο υπόγειο του σπιτιού του

Μπορεί τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των 12 να παίζουν παιχνίδια στον ελεύθερο χρόνο τους, υπάρχουν όμως και κάποια που έχουν και… επαγγελματικές ανησυχίες και βρίσκουν πιο προσοδοφόρα χόμπι.

Ο 12χρονος Te’Lario Watkins, από το Κολόμπους στο Οχάιο για παράδειγμα, καλλιεργεί τα δικά του μανιτάρια στο υπόγειο του σπιτιού του, τα οποία δεν προορίζονται αποκλειστικά για την οικογενειακή κουζίνα, αλλά πωλούνται και στην τοπική αγορά και σε εστιατόρια της περιοχής. Μάλιστα, η παραγωγή του φτάνει τα 45 κιλά ανά εβδομάδα!

Ο ίδιος μίλησε στο αμερικανικό site The Kitchn για τα σχέδια του να επεκτείνει την επιχείρηση του μέσα στη χρονιά, προσθέτοντας αποθηκευτικό χώρο όπου θα μπορεί να καλλιεργεί ακόμη περισσότερες ποικιλίες μανιταριών.

Η ενασχόληση του Te’Lario Watkins με την καλλιέργεια ξεκίνησε στο πλαίσιο ενός project για τους προσκόπους, όπου έπρεπε να καλλιεργήσει μυρωδικά κάτι που του άρεσε πολύ περισσότερο από τις σχολικές εργασίες. Όταν τα μυρωδικά του μαράθηκαν όμως, έπρεπε να βρει κάτι άλλο να καλλιεργεί, που θα ήταν πιο ανθεκτικό στις συνθήκες της περιοχής του. Έτσι, οι γονείς του του αγόρασαν ένα σετ καλλιέργειας μανιταριών, χωρίς να φαντάζονταν ότι μέσα σε λίγο καιρό θα «ξεπηδούσε» μια επιχείρηση στο υπόγειο τους, που ονόμασαν «Tiger Mushroom Farms».

Από τότε δεν έχουν σταματήσει να φυτρώνουν μανιτάρια στο υπόγειο, τα οποία πια αποτελούν και μία από τις βασικές επιλογές για το οικογενειακό τους τραπέζι, με τον 12χρονο καλλιεργητή να αναλαμβάνει πολλές φορές και το μαγείρεμα τους, που επίσης του αρέσει πολύ. Ο ίδιος ελπίζει η επιχείρηση του να αναπτυχθεί και άλλο και να ενθαρρύνει μέσα από αυτήν τα παιδιά να τρώνε πιο υγιεινά. Μάλιστα, έχει εκδώσει και ένα βιβλίο με το πώς ξεκίνησαν όλα και δίνει ομιλίες σε σχολεία και εκκλησίες για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και την επιχειρηματικότητα. Εντυπωσιακό, έτσι;