Με τον Σάρατζ συναντήθηκε ο Ερντογάν

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών είχε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, λίγο πριν από μια συνάντηση στο Μαρόκο ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο αντίπαλων αρχών στη Λιβύη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον κ. Ερντογάν και τον κ. Σάρατζ πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Δεν πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις στον Τύπο.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 η Λιβύη έχει γίνει πεδίο μαχών επιρροής και σήμερα δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία: η ΚΕΕ του Φάγεζ αλ Σάρατζ, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και ο Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης που υποστηρίζεται από ένα μέρος του εκλεγμένου Κοινοβουλίου και τον πρόεδρό του, Ακίλα Σάλεχ.

Στις 21 Αυγούστου οι αντίπαλες αρχές στη Λιβύη ανακοίνωσαν χωριστά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την προσεχή διοργάνωση εκλογών, μια πρωτοβουλία που χαιρέτισαν ο ΟΗΕ και πολλές αραβικές και δυτικές χώρες.

Εκπρόσωποι των δύο στρατοπέδων συναντώνται για συνομιλίες στο Μαρόκο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα τουριστικό συγκρότημα νότια της πρωτεύουσας Ραμπάτ.