ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η παράσταση «ΡΑΣΥ 75133» με την «Ομάδα γυναικών – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»

Μία θεατρική παράσταση με έντονη σκηνική δράση, η σύνθεση της οποίας έγινε και στη διάρκεια χοροθεραπευτικών συναντήσεων, σε διάστημα δυο μηνών, με την «Ομάδα γυναικών – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πάτρας», φιλοξενείται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, από την ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης μας».
Τίτλος της παράσταση «ΡΑΣΥ 75133». Στην περίοδο του lock down ο πληθυσμός αυτός (ομάδα με υποκείμενα νοσήματα), βίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το φόβο. Το έργο προσεγγίζει τις σχέσεις και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, το φόβο του θανάτου, ο οποίος ήταν επαυξημένος στις μέρες του lock down , λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Δυο γυναίκες συναντιούνται κάθε τρία χρόνια και παίζουν ένα παιχνίδι. Ρωτά η μια απαντά η άλλη, ρωτά η δεύτερη, απαντά η πρώτη … . Αυστηροί κανόνες είναι η σειρά και η αλήθεια των απαντήσεων. Η μία γυναίκα είναι ογκολογική ασθενής, όμως όταν είναι έτοιμη να μιλήσει για την ασθένειά της, η άλλη σπάει τους κανόνες και γι’ αυτό αποχωρεί. Απομένει μόνη η καρκινοπαθής γυναίκα σε ένα σπαρακτικό μονόλογο που αφορά στη μάχης της με τον Καρκίνο.
Συντελεστές: Σκηνοθέτης/χορογράφος Μάρω Γαλάνη, Σύμβουλος Δραματουργίας/Βοηθός Σκηνοθέτη Γιάννα Ροιλού
Ηθοποιοί: Λαμπρινή Ζώτου, Ιωάννα Στεφανάτου Μουσικός – Διδασκαλία τραγουδιού Αρετή Μίγγου
Φωτιστής Γιάννης Αναστασόπουλος Σκηνογράφος Δέσποινα Κολοκοτσά
Συμμετέχουν:
Οι γυναίκες από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας με μαρτυρίες ζωής: Μαρία Ζολώτα, Ιωάννα Γκιτζίρη, Ειρήνη Λαγογιάννη, Ελένη Σανίδα
Οι γυναίκες από την DERIDAncetheatre Ensemble 40+: Εύη Αποστολοπούλου, Woula Δουλουκιτάκη, Χρυσή Καραπαναγιώτη, Ανθή Καρατράντου, Νατάσσα Κατσουλιέρη, Δέσποινα Κολοκοτσά, Μαρία Κομπατσιάρη, Μαρία Λαμπρίδου
Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και για την προστασία του κοινού επιβάλλεται η έγκαιρη προσέλευση. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μάσκα. Η διάθεση των καρτών εισόδου γίνεται 45′ πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.
Είσοδος Ελεύθερη