(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Είπαν το τελευταίο αντίο στον τ. διοικητή του ΕΚΑΒ Γρηγόρη Μπαράκο – Θλίψη και μηνύματα από πρόσωπα και φορείς

Σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου συγγενείς, φίλοι αλλά και γνωστοί παρέστησαν στην  εξόδιο ακολουθία. Πληθος κόσμου, αλλά και η δεύτερη “οικογένεια” του οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ήταν όλοι εκεί, στο ύστατο αντίο.

Κατά την έξοδο της σορού τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, απέτισαν φόρο τιμής με τις σειρήνες τους.

Ο Γρηγόρης Μπαράκος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σκορπίζοντας θλίψη στην Πατραϊκή κοινωνία.

Η κηδεία του έγινε στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό της Παντάνασσας.

>Βαθιά θλίψη και οδύνη εξέφρασε με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, για την απώλεια ενός συνεπέστατου αγωνιστή της Δημοκρατίας και της πολιτικής, ενός έντιμου και ηθικού ανθρώπου, ενός αγωνιστή της αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης, ενός επιτυχημένου γιατρού που προσέφερε όσο ελάχιστοι.
>Eκ μέρους του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερερειάρχης Ν. Φαρμάκης και ο πρόεδρος Τάκης Παπαδόπουλος μίλησαν για έναν ενεργό και δραστήριο πολίτη, αφοσιωμένο στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
>Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με δήλωσή του, εξέφρασε την θλίψη του, απευθύνοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.
>Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρει ότι χάθηκε ένας φίλος, ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για το κοινωνικό σύνολο, ένας άξιος συμπολίτης. Εξέφρασε δημόσια την εκτίμηση και τον σεβασμό του, στον αγώνα του Γρηγόρη Μπαράκου και όσων ανθρώπων ασχολούνται με τα κοινά και κυρίως την υγεία, χωρίς πολλές φορές να προσέχουν την δικιά τους.
>Ο Αποστόλης Κατσιφάρας, εκφράζει την οδύνη του, για την απώλεια ενός πραγματικού φίλου και συναγωνιστή. Ενός δημοκράτη και συνεπή πολιτικού, με τον οποίο είχαν κοινή αφετηρία στην Αυτοδιοίκηση, με την εκλογή τους στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο.
«Ο Γρηγόρης υπηρέτησε με πάθος και πείσμα την κοινωνία από όποια θέση ευθύνης ανέλαβε».
>Ο Νίκος Νικολόπουλος: «Εφυγε ένας συμπολίτης με σπάνιο υπόβαθρο ανθρωπιάς. Είμαι περήφανος σαν συγχωριανός του, γιατί διαπνεόταν από πατριωτικά αισθήματα, ήταν άνθρωπος της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και της πλήρους αφοσίωση στο έργο του ΕΚΑΒ, που ήταν το δεύτερο σπίτι του. Ο Γρηγόρης ποτέ δε με ψήφισε και γι’ αυτό θα ‘θελα να έχει μια πρόσθετη αξία το κατευόδιο μου»
>Ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε ο Νίκος Παπαδημάτος για την απώλεια ενός καλού φίλου και συναδέλφου του, στον χώρο της Υγείας.
>Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών μιλά για τον άνθρωπο της πρώτης γραμμής, έναν πανάξιο λειτουργό, που συνέβαλε στη διάσωση εκατοντάδων πολιτών υπηρετώντας με απαράμιλλη συνέπεια, αξιοπρέπεια και αφοσίωση, το δημόσιο σύστημα υγείας.
>Ο Μαρίνος Σκανδάμης τόνισε ότι η επιστημονική, πολιτική και αυτοδιοικητική διαδρομή του Γρηγόρη Μπαράκου, κόσμησαν την Αχαΐα.

Το διοικητικό συμβούλιο και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους, για την απώλεια του Γρηγόρη Μπαράκου, καθώς υπηρέτησε με πίστη, αγάπη, συνέπεια και ανιδιοτέλεια τον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων με την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας από το 1998 έως το 2019.
Η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη και η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην ίδρυση του Κέντρου, ενώ, με το λόγο, το ήθος και το πάθος που τον διέκριναν, κατάφερε μέσα από το ρόλο του προέδρου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα, την προσήλωση στους στόχους της πρόληψης και την καλλιέργεια ενός συνεργατικού κλίματος.
>Και ο Βασίλης Πασσάς, επιστημονικός υπεύθυνος της Κίνησης Πρόταση και γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης Καλλίπολις, εκφράζει την οδύνη των ανθρώπων του χώρου.
Λίγο πριν φύγει από την ζωή και μέσα στην περιπέτεια της υγείας του, ο Γρηγόρης Μπαράκος τιμήθηκε γι΄αυτή του την δράση, από το Κέντρο Πρόληψης και την Κίνηση Πρόταση που του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους της.

***Άλλα μηνύματα δείτε στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΑΠΟΨΕΙΣ»

ΠΑΤΡΑ: Σοκ στην τοπική κοινωνία -“Έφυγε” από τη ζωή ο Γρηγόρης Μπαράκος