Το skatepark που έμεινε σε λόγια

Σήμερα γύρω στις 8:00 συνεργείο του Δήμου Πατρέων βρισκόταν στον προαύλειο μπροστά του ναού της Παντάνασσας για τον καλλωπισμό και την κοπή χόρτων. Παράλληλα μια παρέα παιδιών βρισκόταν εκεί με skates. Όλο το καλοκαίρι με την πανδημία, ο χώρος έμεινε απεριποίητος  παρόλο που ο χώρος συγκέντρωνε αρκετά παιδιά.

Καθημερινά μπροστά από το ναό της Παντάνασσας, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και στο Θεατράκι στη μαρίνα παιδιά ασχολούνται με το skateboard.

Σε δημοσιεύματα από το 2016 αναφέρεται, ότι η δημοτική αρχή Πελετίδη θα προχωρήσει στην υλοποίηση χώρου για skating στο Νότιο Πάρκο, στον Κόκκινο Μύλο ή στο Δασύλλιο.

Αλήθεια 6 χρόνια δεν είναι αρκετά για να υλοποιηθεί μια τέτοια αθλητική δομή στην πόλη; Είναι κάτι που πολλοί νέοι της πόλης το θέλουν, έχουν διακριθεί σε πρωταθλήματα και η πόλη τους γυρνά την πλάτη μη βρίσκοντας λύση.

Αναμφισβήτητα τα «θέλω» των πολιτών πρέπει, να τα αφουγκραστεί η Δημοτική Αρχή και να τα εφαρμόσει στο μέτρο του δυνατού.

Οι επιλογές σε δημόσιες αθλητικές υποδομές στην Πάτρα είναι λιγοστές αφού πολλές από αυτές βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Σε συνοικιακά γήπεδα έχουν χρόνια να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης.

Ας τεθεί από την δημοτική αρχή ένα σχέδιο υλοποίησης αθλητικών δομών στην πόλη, με πρώτο εκείνο για τα skates αφού η δημιουργία ενός τέτοιου αθλητικού χώρου θα φέρει ακόμα περισσότερους νέους και νέες κοντά σε αυτό το άθλημα και είναι κάτι που το ζητούν.

Η ολιγωρία όλων αυτών των ετών είναι αρκετή και υποσχέσεις έμειναν στα λόγια!

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Μέλος της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών