Κοντοζαμάνης: Μετά τον Δεκέμβριο η παράδοση εμβολίων για τον κορωνοϊό

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σχετικά με τα τεστ μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κοντοζαμάνης: Όσα τεστ δεν πήγαν στον ΕΚΕΑ πήγαν σε άλλα εργαστήρια

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το ΕΚΕΑ το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω αυξημένου φόρτου ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για πρόσκαιρη έλλειψη, καθώς όπως είπε, έγιναν παραπάνω έλεγχοι και το πρόβλημα θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης «όσα τεστ δεν πήγαν στον ΕΚΕΑ πήγαν σε άλλα εργαστήρια και σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε ο ημερήσιος έλεγχος στην χώρα». Όπως έγινε γνωστό το ΕΚΕΑ σε επιστολή του στο υπουργείο έκανε λόγο για «αλόγιστη χρήση τεστ», ωστόσο όπως αποκάλυψε ο κ. Κοντοζαμάνης «έστειλε ορθή επανάληψη» της επιστολής, κατά συνέπεια όπως είπε αυτός ο χαρακτηρισμός πλέον από τον ΕΚΕΑ δεν υφίσταται.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «είμαστε στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό τεστ» και ότι «υπάρχει παραγωγική δυνατότητα στην χώρα».