ΠΑΤΡΑ: Μια διαφορετική «Μήδεια» στο Royal – To Σάββατο

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν «Ο Καλός Ανθρωπος του Σετσουάν» και «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», η θεατρική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό έργο και συγκεκριμένα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια».
Την παράσταση που έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Και στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας θα έχει και το κοινό της Πάτρας την ευκαιρία να την απολαύσει, καθώς θα επισκεφθεί την αχαϊκή πρωτεύουσα και συγκεκριμένα το Royal Theater, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος Μάκης Παπαδημητρίου! Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος ηθοποιός συνεργάζεται με τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε ένα ισχυρό «πάντρεμα» με ένα έργο – πρόκληση κι έναν θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και φέρει την υπογραφή της Monika.
Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσονα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!
Ετσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!
Παίζουν οι:
Μάκης Παπαδημητρίου Κώστας Τριανταφυλλόπουλος Γιάννης Δρακόπουλος, Νικορέστης Χανιωτάκης, Τζένη Θεωνά, Νίκος Πουρσανίδης, Νίκορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αννα Κλάδη. Μουσική διδασκαλία, προσαρμογή και ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων στο πιάνο: Γιάννης Μαθές