Καταδίκη του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτη Μελά

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από το στέλεχος της Χρυσή Αυγής και νυν περιφερειακού συμβούλου Π.Ε Αχαίας, Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Η δίωξη αφορούσε «έκθεση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση» κατά του αντ/ρχου Παναγιώτη Μελά και της Ελένης Αλεξοπούλου, προϊσταμένης της διεύθυνσης αρχιτεκτονικού έργου του δήμου Πατρέων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2016 όπου το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης επί της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου Α’ που ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου, στερείτο κατάλληλης μελέτης και μέτρων πυροπροστασίας .

Παρ’ όλα αυτά το κτήριο διατίθετο για ποικίλες εκδηλώσεις όπως εκλογές συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε εκπαιδευτικές δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για μαθήματα χορού , προγράμματα γυμναστικής και άλλες δράσεις. Επιπλέον στέγαζε και υπηρεσίες του Δήμου.

Παρά την προσπάθεια του δημάρχου κ. Πελετίδη που ως μάρτυρας κατέθεσε υπέρ των κατηγορουμένων, το δικαστήριο καταδίκασε σε δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή τον αντιδήμαρχό του επί των οικονομικών, Παναγιώτη Μελά και αθώωσε την κα Αλεξοπούλου Ελένη.

Απεδείχθη ότι η αδράνεια και η προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετώπισε το θέματης πυροπροστασίας του πολυωρόφου κτηρίου, εξέθεσε εκατοντάδες συμπολίτες μας σε άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.