Europa League: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ, Σεντ Γκάλεν

Η Σεντ Γκάλεν ξεκινάει όπως και η «Ένωση» από τον 3ο προκριματικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με την ελπίδα να κάνει κάτι αξιοπρεπές μετά από απουσία ενός έτους από τα τουρνουά της UEFA.

Με τελευταίο της πρωτάθλημα πίσω στο 2000, έχει συνολικά μονάχα δυο τίτλους στην Ελβετία και μάλιστα ο πρώτος τοποθετείται στο τρομερά μακρινό 1904.

Την σεζόν 2019-2020 έγινε η υπέρβαση με τον τερματισμό στη 2η θέση πίσω μονάχα από την Γιούνγκ Μπόις, αλλά θα έχει να θυμάται και να γράφει στην ιστορία πως αρκέστηκε στον τίτλο της δευτεραθλήτριας. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε αρχές Αυγούστου και έκτοτε το σύνολο του Ζίντλερ έχει παίξει ήδη δυο φιλικά ματς ενόψει της νέας σεζόν.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ παρουσιάζει ως σημαντικό μεταγραφικό απόκτημα του φετινού καλοκαιριού τον 25χρονο επιθετικό, Φλοριάν Καμπέρι που άφησε την Χιμπέρνιαν και το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο για χάρη της Σεντ Γκάλεν. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής παρά το γεγονός πως πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της Ελβετίας, αγωνίζεται με το ανδρικό τμήμα της Αλβανίας. Αποχώρησε ο Σέντρικ Ίτεν που έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ παραχωρήθηκε στην Ρέιντζερς.

Συνολικά, το κλαμπ πέρα από τα δυο πρωταθλήματα έχει επίσης τρία Challenge Cups (1971, 2009, 2012), ένα Κύπελλο (1969) και ένα League Cup (1978).

Η μοναδική φορά που κατάφερε να βρεθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο ήταν την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, όταν είχε ξεκινήσει από τα playoffs του Europa League, απέκλεισε την Σπαρτάκ Μόσχας κι έπειτα στο γκρουπ έμεινε 4η κόντρα σε Βαλένθια, Σουόνσι και Κούμπαν Κράσνονταρ.

Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ της ορίζεται στα 23,2 έτη και αγωνίζεται στο γήπεδο Kybunpark, χωρητικότητας 19.568 θέσεων.