Επίθεση στο «Αττικόν»: Κικίλιας-Τσιόδρας επισκέφθηκαν την τραυματισμένη νοσηλεύτρια – Τι εξήγγειλε ο υπ. Υγείας

Τη νοσηλεύτρια που τραυματίστηκε τη Δευτέρα από ασθενή (ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» επισκέφθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

20200901_4

Ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, συναντήθηκε με τη νοσηλεύτρια στην οποία ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ επισκέφθηκε και τη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν, για το οποίο λυπούμαστε βαθύτατα. Ήρθα σήμερα να επισκεφθώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Εύη, την οποία στηρίζουμε όλοι: το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι συνάδελφοι -ο άντρας της είναι αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο- οι νοσηλευτές, αλλά και όλοι οι ασθενείς», ανέφερε ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη.

20200901_3

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της υγείας της 32χρονης γυναίκας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «είναι πολύ καλά, χαιρόμαστε πολύ που είναι καλά. Ελπίζω να βγει από τη ΜΕΘ, να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και να πάει να δει τα δύο παιδάκια της».

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε «ήρωες» τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία λόγω της επιδημίας COVID-19 και είπε ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει σύντομα μέτρα που αφορούν στην ασφάλεια των υγειονομικών.

20200901_2
f4074e_20200901_1