ΑΕΚ: Iσχυρή στον 3ο προκριματικό του Europa League, οι πιθανότητες για τα play off

Είναι η τελευταία ομάδα που θα μπει στις κληρώσεις. Την Δευτέρα θα ξέρουμε τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ αρχικά στοChampions League και στη συνέχεια ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουν Αρης και ΟΦΗ. Την Τρίτη θα μάθουμε νωρίς το μεσημέρι το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play off του Champions League κι αργότερα θα μπει για πρώτη φορά φέτος στην κληρωτίδα και η ΑΕΚ για τα προκριματικά του Europa League.

Μια ΑΕΚ η οποία θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Και με την βαθμολογία της θα είναι στους ισχυρούς στην κλήρωση της Τρίτης!

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε ποιες θα είναι οριστικά οι ομάδες. Αλλωστε το μεσημέρι της Τρίτης το πιο πιθανό σενάριο είναι πως θα ξέρει ζευγάρι η Ενωση από το οποίο θα προκύψει η ομάδα για τον 3ο προκριματικό γύρο. Εκτός κι αν κληρωθεί με την Αλάνιασπορ (κακή κλήρωση) ή την Σαρλερουά, την Ανόρθωση, την Σεντ Γκάλεν, την Βοϊβοντίνα, την Ριέκα ή την Σοντερίσκε.

Βαθμολογία UEFA: Σε ποιες θέσεις βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες

Προφανώς και η ΑΕΚ θα είναι το φαβορί με όποια ομάδα κι αν πέσει. Ναι μεν υπάρχουν αντίπαλοι που θα προτιμούσε η Ενωση (η ΤΝS από την Ουαλία για παράδειγμα) και ομάδες που θα ήθελε να αποφύγει (Αλάνιασπορ όπως αναφέραμε), αλλά στο τέλος της κλήρωσης η ΑΕΚ θα είναι το φαβορί για την πρόκριση.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ PLAY OFF ΤΟΥ EUROPA LEAGUE;
Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο 2ος προκριματικός γύρος του Europa League (17 Σεπτεμβρίου).

Μόλις γίνουν τα ματς θα γνωρίζει η ΑΕΚ εάν στην κλήρωση της 18ης Σεπτεμβρίου θα είναι στους ισχυρούς οπότε πριν καν δώσει το πρώτο της ματς η Ενωση (24 Σεπτεμβρίου) θα ξέρει και τον αντίπαλο για τα play off.

Εχει πιθανότητες να είναι στους ισχυρούς; Φυσικά.

Η ΑΕΚ θα ψάχνει 5 αποκλεισμούς ισχυρότερων ομάδων από αυτήν στον 2ο προκριματικό γύρο. Οχι εύκολο, αλλά όχι και δύσκολο. Μόλις μάθουμε μάλιστα τα ζευγάρια του 2ου προκριματικού γύρου την Δεύτερα θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το αν μπορεί να ελπίζει να είναι ισχυρή και στα play off.

Πηγή:www.gazzetta.gr