Ολυμπιακός: «Κλείδωσαν» οι πιθανοί αντίπαλοί του για τα play off του Champions League

Aπό την πρώτη στιγμή το είχαμε επισημάνει. Πόσο περίεργη θα είναι η προκριματική φάση φέτος. Και στο Champions League και στο Europa League. Τα μονά ματς και σε έδρα που θα προκύψει από την κλήρωση είναι πάντα καλύτερα για τα αουτσάιντερ. Κι έχοντας ήδη ολοκληρωθεί ο 2ος προκριματικός γύρος του Champions League βλέπουμε πως πολλά φαβορίαποκλείστηκαν και θα συνεχίσουν στα προκριματικά του Europa League.

Η Αστάνα από τον 1ο προκριματικό, η Σλόβαν Μπρατισλάβας επίσης από τον 1ο προκριματικό (αλλά λόγω κορονοϊού). Την Τετάρτη το βράδυ οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν. Εξω η Σέλτικ του Βασίλη Μπάρκα (από την Φερεντσβάρος). Εξω και η Λέγκια Βαρσωβίας από την Ομόνοια. Εξω και η Λουντογκόρετς (από την Μίντιλαντ) η οποία σχεδόν κάθε χρόνο έδινε το παρών σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Οσο τα φαβορί αποκλείονται, τόσο επηρεάζονται οι κληρώσεις για τις ελληνικές ομάδες. Κι έτσι ο Ολυμπιακός έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να περιμένει στην κλήρωση της 1ης Σεπτεμβρίου. Για την ακρίβεια γνωρίζει ήδη τις 4 ομάδες με τις οποίες θα μπει στην κληρωτίδα, αλλά δεν γνωρίζει αν θα είναι αυτές όταν θα τις αντιμετωπίσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Μπερδευτήκατε; Πάμε να αναλύσουμε λίγο το σύστημα πριν καταγράψουμε τους πιθανούς αντιπάλους.

Στις 31 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Μία μέρα μετά (1η Σεπτεμβρίου) και χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε νικητές από τον 3ο προκριματικό αλλά ζευγάρια θα έχουμε την κλήρωση των play off του Champions League. Οπερ σημαίνει πως στην κλήρωση θα μπουν ζευγάρια. Πως θα υπάρχει ο διαχωρισμός ισχυρών κι ανίσχυρων. Με βάση την βαθμολογία του ισχυρού.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός την 1η Σεπτεμβρίου το μεσημέρι θα γνωρίζει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του για τα play off. Το βράδυ της 15ης ή 16ης Σεπτεμβρίου θα γνωρίζει οριστικά την ομάδα που θ’ αντιμετωπίσει στις 22 και 29 Σεπτεμβρίου.

Τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των play off

ΙΣΧΥΡΟΙ
Σάλτσμπουργκ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το ζευγάρι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σλάβια Πράγας

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Το ζευγάρι της Γιουνγκ Μπόις
Το ζευγάρι του Ερυθρού Αστέρα
Το ζευγάρι της Καραμπάκ
Το ζευγάρι της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Υπενθυμίζουμε πως τα ζευγάρια αυτά θα τα μάθουμε στις 31 Αυγούστου. Οι άλλες 5 ομάδες που συνεχίζουν στα προκριματικά του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών είναι

Μόλντε
Μίντιλαντ
Φέρεντσβάρος
Ομόνοια
Ντιναμό Μπρεστ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν γλιτώνει σίγουρα Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ (και όποια αντίπαλο κληρωθεί μαζί της) και Σλάβια Πράγας. Και θα περιμένει την κλήρωση της 31ης Αυγούστου για να έχει μια εικόνα ποιο ζευγάρι θα ήταν το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο και μία μέρα μετά θα ξέρει οριστικά το ζευγάρι.