Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα επιστρέψει στο παλάτι του Buckingham λόγω κορωνοϊού

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στο παλάτι του Buckingham μετά την καλοκαιρινή διαμονή της στο Κάστρο του Balmoral, σύμφωνα με το περιοδικό «People».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μονάρχης δεν θα επιστρέψει στην κατοικία της στο Λονδίνο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, με τις οδηγίες της κοινωνικής απόστασης να ισχύουν στα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με τους «The Sunday Times», αυτή είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που η βασίλισσα περνά μακριά από την κύρια κατοικία της στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της 68χρονης βασιλείας της.

«Υπάρχει η επιθυμία να ανοίξει ξανά το παλάτι του Buckingham ως χώρος εργασίας, αλλά μόνο εάν όλες οι σχετικές συμβουλές υποδηλώνουν ότι είναι σκόπιμο να γίνει», ανέφερε στην εφημερίδα μια πηγή από το παλάτι.

Εάν υπάρχουν γεγονότα στο Λονδίνο που απαιτούν την παρουσία της βασίλισσας, η ίδια αναμένεται να κάνει την απόσταση μέχρι την πόλη.

Οι βασιλικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν επίσης πώς μπορεί η βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας να παρακολουθήσουν με ασφάλεια και να τιμήσουν τις ετήσιες εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό Λονδίνο τον Νοέμβριο.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton αναμένεται να επιστρέψουν στο Λονδίνο τις επόμενες εβδομάδες, μετά την πολυετή παραμονή τους στο σπίτι τους στο Anmer Hall στο Νόρφολκ.

ΠΗΓΗ: www.govastileto.gr