ΠΑΤΡA: «Βροχή» οι αιτήσεις για την ηλεκτροκίνηση – Αναδεικνύεται κυρίαρχος το ηλεκτρικό ποδήλατο

Περίπου το 1 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020 του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» απορροφήθηκε μέσα σε 18 ώρες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αιτήσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημαντικό φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς από τις 17:00 χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα στις 11:00 το πρωί κατατέθηκαν στην πλατφόρμα kinoumeilektrika 938 αιτήσεις συνολικά.

 

Πρωταγωνιστής το ηλεκτρικό ποδήλατο

Πρωταγωνιστής ζήτησης αναδεικνύεται το ηλεκτρικό ποδήλατο καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80% και ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 742 αιτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα και 116 για ηλεκτρικά δίκυκλα.

Ζήτηση παρουσιάζεται και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέσα στις πρώτες 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80, αριθμός που αντιστοιχεί στις ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών. Από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν σε εταιρικά ΙΧ, τα 27 σε επιδοτήσεις ιδιωτών και 3 σε επαγγελματικά βαν.

 

Αιτήσεις και στην Πάτρα

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή, η Ηλεκτροκίνηση -με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- προκάλεσε το ενδιαφέρον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα οι επιδοτήσεις ηλεκτροκινούμενων οχημάτων επιμερίζονται ως εξής:

– Αττική: 39%

– Θεσσαλονίκη: 12,5%

– Ηράκλειο: 9%

– Πάτρα: 4%

 

Σημειώνεται ακόμη ότι από χθες 24 Αυγούστου έχουν γίνει 901 τηλεφωνικές κλήσεις στο Help Desk για ερωτήσεις ενδιαφερομένων και έχουν αποσταλεί 162 ηλεκτρονικές αλληλογραφίες (mails).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στη διεύθυνση: kinoumeilektrika.ypen.gr