Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέος γύρος με περισσότερους ωφελούμενους τον Σεπτέμβριο

Μεγάλες ανατροπές στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3» ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ωφελούμενοι θα βγουν ακόμα και επιχειρήσεις που εξαιρούνταν από όλα τα μέτρα στήριξης ως τώρα, καθώς πλέον εξετάζεται σε τοπικό και ατομικό επίπεδο η πορεία κάθε επιχείρησης ξεχωριστά.

Πριν καν λήξει στις 31 Αυγούστου  η «Ειδική Αποζημίωση 3» που παρέχεται μέσω του MyBusinessSupport  της ΑΑΔΕ,  ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα παρουσιάσει τις αλλαγές που θα δώσουν «ανάσα» στις επιχειρήσεις και θα διευκολύνουν να ενταχθούν περισσότεροι και με πιο δίκαια κριτήρια. Ο νέος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής  αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας aade.gr/mybusinesssupport, που θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Πλέον όλοι οι «κορωνοϊόπληκτοι» θα υπαχθούν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 3», με κριτήριο την πορεία της κάθε επιχείρησης και όχι μόνον του κλάδου ή της γεωγραφικής περιοχής όπου ανήκει.

Ο νέος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής με τα διευρυμένα κριτήρια που θα ισχύσουν εν σχέσει με τους προηγούμενους κύκλους, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr προβλέπεται να παρέχει:

–          χαμηλότοκα κρατικά δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Θα προστεθούν ως δικαιούχοι όλοι όσοι είχαν πτώση του τζίρου τους κατά  μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, δηλαδή όλοι οι κλάδοι της Εστίασης, του Τουρισμού -αλλά και όχι μόνον!

–          ως ωφελούμενοι θα προστεθούν και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή, δηλαδή απλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και «μπλοκάκηδες»

–          θα αφορά και άλλες επιχειρήσεις, όπως φαρμακεία ή σούπερ μάρκετ σε νησιά, που αποκλείονταν από τις προηγούμενες ενισχύσεις ως κλάδοι με κερδοφορία παρά την κρίση,  αλλά κατέγραψαν πτώση πωλήσεων μέσα στο καλοκαίρι λόγω εποχικότητας στους τουριστικούς προορισμούς. Ωφελούμενοι θα είναι έτσι πχ τοπικές οδηγοί ταξί ή επιχειρήσεις που πωλούν souvenir, προϊόντα λαϊκής τέχνης κλπ