Σε Άκτιο-Βόνιτσα και Πρέβεζα ο Πέτρος Ψωμάς – Νέες επαφές του επικεφαλής του σπιράλ με καλά παραδείγματα Δημάρχων

Νέες επαφές του επικεφαλής του σπιράλ με καλά παραδείγματα Δημάρχων

Επίσκεψη στα Δημαρχεία Πρέβεζας και Ακτίου-Βόνιτσας πραγματοποίησε ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, όπου είχε συναντήσεις και πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Δημάρχους των δύο δήμων, Νίκο Γεωργάκο και Γιώργο Αποστολάκη, αντίστοιχα. Οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο των κινήσεων εξωστρέφειας του σπιράλ, η δε ατζέντα των συζητήσεων περιλάμβανε γενικά αυτοδιοικητικά θέματα και ειδικές τοπικές εφαρμογές.

Κατά τη συζήτηση στο Δημαρχείο της Πρέβεζας ο Πέτρος Ψωμάς ενημερώθηκε για τις κινήσεις, τις αποφάσεις και τις δράσεις του πρώτου χρόνου θητείας του νέου δημάρχου, καθώς και για τα άμεσα σχέδια. Μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για τις μελέτες που αφορούν τοπικά έργα προς ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης», για τις συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης και για το αίτημα προς το υπουργείο για αύξηση των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πρέβεζας παρουσίασε αναλυτικά στον επισκέπτη του την εφαρμογή Novoville, ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο που λειτουργεί στην πόλη εδώ και τρεις μήνες με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πρόκειται για μία ανοιχτή πλατφόρμα διάδρασης και ενεργοποίησης πολιτών που αναλαμβάνει την υποβολή αιτημάτων, κρατά ενήμερους τους δημότες και παράλληλα προσφέρει χρήσιμα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα για το δήμο.

 

Με τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας ο Πέτρος Ψωμάς συζήτησε ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης, με ερέθισμα το σχετικό επερχόμενο νομοσχέδιο και αφορμή την πολυετή πείρα του Γιώργου Αποστολάκη στα κοινά.

Σε περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου, ο επικεφαλής του σπιράλ ενημερώθηκε για τις συντονισμένες κινήσεις που πραγματοποιούνται στο θέμα των απορριμμάτων για την επέκταση ενός κυττάρου και τη δημιουργία ΧΥΤΥ καθώς και για την δρομολόγηση δημιουργίας μιας μαρίνας στην Πάλαιρο (για 400+ σκάφη) και ενός επιπλέον τουριστικού αγκυροβόλιου στο δήμο.

Ο Γιώργος Αποστολάκης, εφοριακός στο επάγγελμα, εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος του Δήμου Ανακτορίου το 2002, επανεξελέγη το 2006 και από το 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Ακτίου–Βόνιτσας.Ο Νίκος Γεωργάκος, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος της Φιλαρμονικής της Πρέβεζας «Ορφεύς» και άτομομε έντονη κοινωνική και πολιτιστικήπαρουσία στην Πρέβεζα, ψηφίστηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και ανέλαβε Δήμαρχος Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 2019.