Τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ ξεπέρασαν τις 100.000

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφονται στο Ισραήλ από το αρχικό ξέσπασμα της πανδημίας ξεπέρασε τις 100.000, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή περιορισμών για την αναχαίτιση του ιού.
Το Ισραήλ ανέφερε 1.496 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοίμωξης, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται σε 100.716, καθώς και 809 θανάτους.

Οι νέοι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από το 1% του πληθυσμού της χώρας των 8,85 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει κάποια στιγμή μολυνθεί από τον ιό, επισημαίνει η The Jerusalem Post.

Το Ισραήλ κέρδισε επαίνους για την αρχική ταχεία ανταπόκρισή του που κατάφερε να ισοπεδώσει την καμπύλη μόλυνσης στη χώρα. Ωστόσο, τον Μάιο, η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα, κίνηση την οποία οι ειδικοί τώρα τη χαρακτηρίζουν ως πρόωρη. Ένα κύμα γάμων και άλλων δημόσιων συγκεντρώσεων οδήγησε σε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων.

Τώρα, περίπου 1.378 άτομα την ημέρα εμφανίζονται θετικά στον ιό στο Ισραήλ, δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών της χώρας για τον κορωνοϊό την Παρασκευή.

Εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων, κατατίθεται και νέα πρόταση για δεύτερο lockdown. Η Haaretz γράφει πως αυτό το σχέδιο, που ονομάζεται «αυστηρός περιορισμός», πιθανόν περιλαμβάνει το κλείσιμο εστιατορίων, συναγωγών και δημόσιων συγκοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, μειώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου όσον αφορά την ικανότητά του να προστατεύσει το Ισραήλ από την οικονομική και υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Ισραήλ, μόλις το 25% των Ισραηλινών εγκρίνει τους χειρισμούς του σχετικά με την πανδημία, επισημαίνει και το Reuters.

ΠΗΓΗ:www.zougla.gr