Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις….

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η πόλη από την εξάπλωση του COVID-19, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε το κάλεσμα σε απολογία των κ. Χαράλαμπου Γώγου και κ. Δημήτρη Βελισσάρη επειδή ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Πατρέων χωρίς άδεια.

Η κίνηση αυτή έλαβε μεγάλες διαστάσεις που ξεπέρασαν, αυτό καθαυτό το γεγονός και το μετέτρεψαν σε πολιτικό. Δεν γνωρίζουμε τι είδους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, πρωτόκολλα και “πνεύματα του νομού” οδήγησαν στο να καλούνται, να απολογηθούν οι εξαίρετοι επιστήμονες για το γεγονός αυτό.

Ας επικρατήσει η λογική. Πολύ σωστά ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Πατρέων, καθώς και κάθε αρμόδιο φορέα που θα ζητούσε βοήθεια, συμβουλές και κάθε συμπολίτη μας.

Ο κ. Γώγος ενημέρωσε με την επιστημονική κατάρτιση που τον διακρίνει, εμπεριστατωμένα το Δημοτικό Συμβούλιο για το καρναβάλι με πληρότητα τέτοια, που το  αποτέλεσμα ήταν το σώμα, να αποδεχτεί ομόφωνα την αναβολή με τους λιγότερο δυνατόν κραδασμούς.

Ο επικεφαλής μας Γιώργος Ρώρος έχει επανειλημμένα επικοινωνήσει με τον κ. Γώγο για να συμβουλευτούμε, να ενημερωθούμε και να διαμορφώσουμε άποψη για τον COVID-19 από έναν εξειδικευμένο επιστήμονα που απαντούσε πάντα με την απλότητα και το ήθος που τον διακρίνει. Άλλωστε ο κ. Γώγος έχει την ιστορία του στην πόλη, που τον τιμά.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μελά να καταρτίσει ένα ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα συμπαράστασης του σώματος για τους δύο επιστήμονες που θα σταλεί  στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ ώστε να αποσυρθούν οι οποιεσδήποτε νομικίστικες  αγκυλώσεις.

Προτρέπουμε την Διοικήτρια κ. Μαμμή να μην κάνει χρήση των οποιοδήποτε γραφειοκρατικών νομοτυπειών και να ανακαλέσει άμεσα την απολογία των καθηγητών.

Οι ημέρες που έρχονται θα πρέπει να βρουν την επιστημονική κοινότητα σε ηρεμία και ενωμένη ώστε να μπορεί να καθοδηγήσει και να περάσει τα μηνύματα στην κοινωνία χωρίς αμφισβητήσεις.