Ο Δήμος οφείλει να δίνει άμεσες απαντήσεις στους δημότες

σπιράλ:«Να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΝΟΠ και Κωνσταντοπούλειο»

Όταν συλλογικότητες της πόλης απευθύνονται στον Δήμο Πατρέων για θέματα που τις αφορούν, η απάντηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ή/και του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι άμεση και σαφής. Οι στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας και ευγένειας επιβάλλουν γρήγορη ανταπόκριση χωρίς περιστροφές, η δε θερινή ραστώνη δεν δικαιολογεί ούτε καθυστερήσεις ούτε παλινωδίες.

Τέτοια σοβαρά ζητήματα εντός του φετινού θέρους έχουν τεθεί δύο στη Δημοτική Αρχή: ένα αίτημα από το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ) και ένα θέμα που αφορά τη διοίκηση του «ΚωνσταντοπούλειουΕυγηρείου», όπως ποικιλοτρόπως και επωνύμως έχει θιγεί από πολλές πλευρές εντός του φορέα, ακόμα και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το θέμα του ΝΟΠ είναι ξεκάθαρο. Από την αρχές Ιουλίου έχει κατατεθεί επίσημα αίτημα του ομίλου για παράταση παραχώρησης των εγκαταστάσεών του από τον Δήμο Πατρέων, πέραν του εγκεκριμένου χρόνου ως το 2025, προκειμένου να αποφασιστούν και να δρομολογηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις και επενδύσεις στο κολυμβητήριο και τους υπόλοιπους χώρους. Εύλογο.

Το θέμα του «Κωνσταντοπούλειου» είναιπιο πολύπλοκο. Δύο διοικήσεις που η μία αμφισβητεί την άλλη, παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μία εμπλοκή του Δήμου Πατρέων και του Δημάρχου προσωπικά. Αδιευκρίνιστο.

Το σπιράλ έχει ξεκάθαρη θέση στο θέμα του ΝΟΠ και ζητά από τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις να συναινέσουν ώστε η παράταση να δοθεί και το ιστορικό σωματείο της πόλης να «απεγκλωβιστεί» και να προχωρήσει τις επενδύσεις του.

Στην περίπτωση του «Κωνσταντοπούλειου», μελετήσαμε τις αντικρουόμενες δημόσιες τοποθετήσεις, παρατηρούμε μια παρατεταμένη και αδικαιολόγητη σιωπή από την πλευρά του Δημάρχου και ζητάμε εμπεριστατωμένες εξηγήσεις.

Το σπιράλ προτείνει να έρθουν τα δύο θέματα στην επόμενη συνεδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρώτο προς ψήφιση, το άλλο για ενημέρωση. Μαζί με όλα τα τρέχοντα θέματα που άμεσα πρέπει το Δ.Σ. να εξετάσει (όσα αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και άπτονται του Δήμου, όσα ενδιαφέροντα έχουν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και από τους Οργανισμούς του Δήμου μέσα στο καλοκαίρι, θέματα επικαιρότητας κ.α.), το ανώτατο όργανο της πόλης οφείλει να ασχοληθεί και με τα ζητήματα των συλλογικοτήτων. Το αίτημα του ΝΟΠ και η κατάσταση στο Κωνσταντοπούλειο δεν μπορούν να περιμένουν.