ΠΑΤΡΑ: Στο πλευρό των εργαζομένων η Δημοτική Αρχή

Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας,  βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων στο 8μηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ζήτησε από το Δικαστήριο να γίνει αποδεκτό το αίτημα των εργαζομένων. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, αγωνίζεται για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή, από το 2014, με συνέπεια λόγων και έργων, έχει αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και τον λαό της Πάτρας, ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις στον Δήμο μας και την χρηματοδότηση από το κράτος.

Τους εργαζόμενους στα Κοινωφελή Προγράμματα, που αμείβονται και ασφαλίζονται από τον ΟΑΕΔ με μισθούς πείνας, τους αντιμετώπισε όχι ως «ωφελούμενους», αλλά ως εργαζόμενους και γι αυτό αγωνίστηκε και διεκδίκησε μαζί τους.

Μαζί με τους εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή, προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων στον ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια, αλλά και συγκέντρωση στην Αθήνα, στα Υπουργεία και την Βουλή, με αίτημα την τετράμηνη παράταση των προγραμμάτων, για να έχουν την δυνατότητα να πάρουν επίδομα ανεργίας οι συμβασιούχοι.

Η Δημοτική Αρχή υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους και στις δικαστικές αίθουσες, όπου και αν χρειάστηκε.