Γρ. Αλεξόπουλος: Εκκωφαντική η απουσία της Δημοτικής Αρχής από τη διεκδίκηση των εργαζομένων

Για εκκωφαντική απουσία της Δημοτικής Αρχής κατά τη σημερινή συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων  των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Πατρέων κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη  επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος καλεί το Δήμαρχο  να επιδείξει έστω και τώρα  την απαιτούμενη ευαισθησία έναντι των εργαζομένων και να συγκαλέσει άμεσα την Οικονομική Επιτροπή ώστε να ληφθεί απόφαση για τη μισθοδοσία τους, προκειμένου έως στις 31 Αυγούστου που λήγει η ημερομηνία κατάθεσης υποστηρικτικών εγγράφων στο δικαστήριο να κατατεθεί το έγγραφο και να ενισχύσει νομικά την υπερασπιστική τους θέση.

H επιστολή προς τον κ. Πελετίδη έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σήμερα το πρωί οι  εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Πατρέων, βρέθηκαν στη δεινή θέση να προσέλθουν επί της ουσίας  μόνοι και απροστάτευτοι στα δικαστήρια  για τη συζήτηση των ασφαλιστικών τους μέτρων προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, το δικαίωμά τους στην επιβίωση σε καιρούς μάλιστα πανδημίας.

Δυστυχώς κύριε Δήμαρχε, όπως διαπιστώσαμε τόσο εγώ όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θανάσης Αθανασόπουλος, παρευρισκόμενοι στη κινητοποίηση των εργαζομένων,  σήμερα στα δικαστήρια δεν ήσασταν ούτε εσείς ο ίδιος στο πλευρό τους αλλά ούτε και οι αναπληρωτές σας Αντιδήμαρχοι, γεγονός που δεν τιμά τον Δήμο της Πάτρας και βεβαίως σε τίποτε δεν θυμίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις που είθισται να διοργανώνετε σε άλλες περιπτώσεις και τις φιλολαϊκές κορώνες της Δημοτικής σας Αρχής.

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και εντελώς ευκαιριακά εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, κ. Μιχάλης Αναστασίου, ο οποίος δεν μπορούσε να σταθεί θεσμικά και να υποστηρίξει το θέμα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέραν της εκκωφαντικής απουσίας της Δημοτικής Αρχής, δεν είχατε καν προβεί σε αυτονόητες υποστηρικτικές κινήσεις όπως η λήψη απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής προς  εξασφάλιση των κονδυλίων για την  μισθοδοσία των εργαζομένων και την ασφαλιστική τους κάλυψη, όπως τόνισε η Έδρα του δικαστηρίου.

Τι συμβαίνει κύριε Δήμαρχε; Είναι υποδεέστεροι των άλλων εργαζομένων οι  εργαζόμενοι- όμηροι της Κοινωφελούς Εργασίας και τους αφήσατε στη μοίρα τους; Ή μήπως τα όσα επικαλείστε για τους εργαζομένους είναι μόνο στα λόγια και για επικοινωνιακή κατανάλωση;

Σας καλούμε έστω και τώρα να επιδείξετε τη στοιχειώδη ευαισθησία έναντι των εργαζομένων και να συγκαλέσετε άμεσα την Οικονομική Επιτροπή ώστε να ληφθεί απόφαση για τη μισθοδοσία τους, προκειμένου έως στις 31 Αυγούστου που λήγει η ημερομηνία κατάθεσης υποστηρικτικών εγγράφων στο δικαστήριο να κατατεθεί το έγγραφο και να ενισχύσει νομικά την υπερασπιστική θέση υπέρ των εργαζομένων.

Επίσης η ίδια Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να λάβει απόφαση στήριξης των εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα τους όπως νομικά απαιτείται.

Εμείς θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και θα παλέψουμε μαζί τους μέχρι να δικαιωθούν.

Σας καλούμε να κάνετε το ίδιο τιμώντας τον θεσμικό σας ρόλο και –κυρίως- τα κατά καιρούς λεγόμενά σας περί δικαιωμάτων των εργαζομένων, τα οποία δυστυχώς τελευταία φαίνεται ότι τα ξεχνάτε έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων».