Επιβεβαίωση Κικίλια από την AstraZeneca: στα τέλη του έτους παραδίδονται οι πρώτες δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Η βρετανική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια στη νόσο COVID-19. Η παράδοση των πρώτων δόσεων θα είναι στα τέλη 2020 αναφέρει η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας πλήρως τον Βασίλη Κικίλια.

Είναι η πρώτη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εμβόλιο ενάντια στη νόσο COVID-19 και εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων των κρατών μελών της ΕΕ στο εμβόλιο χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιτρέπει επίσης στα κράτη μέλη της ΕΕ να κατευθύνουν εκ νέου την προμήθεια δόσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε πλήρως το Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πρόσφατα εξήγγειλε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα οι πρώτες 700.000 δόσεις του εμβολίου. Ο κ. Soriot ανέφερε ότι “Αναμένοντας σύντομα την έναρξη της παραγωγής στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, ελπίζουμε να καταστήσουμε το εμβόλιο διαθέσιμο ταχύτατα και σε ευρεία βάση, με ορίζοντα παράδοσης των πρώτων δόσεων τα τέλη του 2020”.