Να παραμείνουν στην εργασία τους

Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και συνεργάτης του βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου συναντήθηκαν με εργαζόμενους στο Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

Η συνάντηση έγινε εν όψει του δύσκολου αγώνα που δίνουν στις δικαστικές αίθουσες της Πάτρας, κατά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, με αίτημα να παραμείνουν στην εργασία τους. Συμφώνησαν δε στη σημασία που έχει η παράλληλη πολιτική διεκδίκηση της παράτασης ή ανανέωσης των 8μηνων συμβάσεών τους, πιέζοντας από κοινού προς τούτο τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης στο προσεχές μέλλον.

Η δίκαιη φωνή αγωνίας που εκφράζουν οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τον χαρακτηρισμό των συγκεκριμένων συμβάσεων σε ορισμένης διάρκειας, οι ίδιοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Πατρέων. Πλέον οι ανάγκες αυτές θα μείνουν ανικανοποίητες δημιουργώντας δυσλειτουργία σε κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου για την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του, όπως είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες. Από τη συζήτηση με τους βουλευτές αναδείχτηκε ότι ανεξάρτητα πώς θα εφαρμόσει το νομικό πλαίσιο η Δικαιοσύνη, η εργασιακή ανασφάλεια, η ελαστικότητα των σχέσεων εργασίας και η αποσπασματική στελέχωση υπηρεσιών με μόνιμο χαρακτήρα δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο στους εργαζομένους, αλλά στο ίδιο το κοινωνικό σύνολο. Κατά συνέπεια η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει, ειδικά μετά την χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας από τους εταίρους μας, την ενίσχυση και την με σχέδιο στελέχωση του δημόσιου τομέα.