(Φωτο)-Συγκίνηση στη λειτουργία της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

Με την πραγματοποίηση της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου άνοιξε ξανά τις πύλες της για τους πιστούς η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Μετά τις πολύχρονες εργασίες αποκατάστασης και εν μέσω των μέτρων για τον κορωνοϊό οι λιγοστοί πιστοί παρευρέθηκαν στον ιστορικό αυτό χώρο, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ενώ απόντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τη Θεία Λειτουργίαν τέλεσαν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στείλει μήνυμα πως η κυβέρνησή του είναι υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών, επισημαίνοντας πως  «αν ήμασταν ένα έθνος που στοχοποιεί τα σύμβολα άλλων θρησκειών, η Μονή Σουμελά που βρίσκεται στην κατοχή μας τους τελευταίους πέντε αιώνες, θα είχε εξαφανιστεί για πάντα».

Παράλληλα, προς επίρρωση των λεγομένων του ανέφερε πως «στις 15 Αυγούστου οι ορθόδοξοι πολίτες μας θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τη θρησκευτική λειτουργία για την Παναγία».

Online