ΑΧΑΪΑ: Τα νεαρά άτομα στο στόχαστρο των υγειονομικών αρχών για τον κορονοϊό – Τρεις υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο Ρίου

advertisement

Την  αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα , παρακολουθούν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, αφού όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι άτομα νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 4 νέα κρούσματα  στην Αχαϊα είναι νεαροί 20 -25 ετών και μάλιστα έχουν επιστρέψει πρόσφατα από διακοπές σε νησιά του Αιγαίου. Η κατάστασή τους ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς έχουν ήπια συμπτώματα .
Την Παρασκευή διαγνώστηκε 20χρονος πατρινός θετικός στον κορονοϊό.

Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν από κορονοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις γυναίκες από 50 ως 85 ετών, οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα, αλλά, διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία, Καλαμάτα και Αργολίδα. Η μία γυναίκα ωστόσο, σχετίζεται με κρούσμα στην Πάτρα. Πάντως, και οι τρεις νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και καμία δεν ήταν διασωληνωμένη.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ η ιχνηλάτιση επαφών, των τριών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία, μετά από επιστροφή από τις διακοπές τους σε νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.
Κατά πληροφορίες πρόκειται για επαφές σε επιχείρηση του Βουπρασίου  που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η οποία ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ.

μετά την εμφάνιση ανησυχητικών συμπτωμάτων -ήπιας μέχρι στιγμής μορφής- στο προσωπικό.
Η επιχείρηση φέρεται να απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων και η ανησυχία στην περιοχή είναι έκδηλη. Μάλιστα, το κλιμάκιο θα παραμείνει στην Ηλεία και θα προβεί σε ελέγχους και σε άλλες επιχειρήσεις του νομού, όπως τόνισε εξάλλου ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ και πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Ο κ. Παρασκευόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση για να ξεκινήσει «εκστρατεία» ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού, που δυστυχώς λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, από την επιστροφή ατόμων από τις διακοπές τους, σε άλλα μέρη και κυρίως νησιά.
Αρχικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάρει δείγματα από την περιοχή του κάμπου που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα, ως προς τα «ύποπτα» κρούσματα. Θα ακολουθήσουν σαρωτικοί έλεγχοι και σε άλλες επιχειρήσεις του νομού.