Ο τζίρος των καταστημάτων τους έχει πέσει στο 50% στην Κάτω Αχαΐα

 

Δέκτης νέων διαμαρτυριών, έγινα για δεύτερη φορά σε ότι αφορά στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κάτω Αχαΐα.
Αυτή τη φορά, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, είναι έτοιμοι για κατάθεση αίτηση – αναφοράς, προς τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας, ζητώντας την άμεση απόσυρση των νέων κυκλοφοριακών μέτρων, χαρακτηρίζοντάς τα, αποσπασματικά.
Υποστηρίζουν, ότι δεν καλύπτουν συνολικά τις ανάγκες της αγοράς, ενώ δεν συμβάλλουν στη βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων και παράλληλα στην ενδυνάμωση της εμπορικής κίνησης.
Ενδεικτικά, μου μετέφεραν, ότι ο τζίρος των καταστημάτων τους έχει πέσει στο 50%, ενώ ιδιαίτερα όπως μου είπαν στην πλατεία Δημοκρατίας, δεν μπορεί να σταθμεύσει κανείς ούτε ένα λεπτό στα περίπτερα, καθώς βεβαιώνεται αμέσως παράβαση.
Παράλληλα, κατά τη συζήτηση που είχα μαζί τους, μου εξήγησαν ότι η 25ης Μαρτίου, θα πρέπει να κλείνει μόνο τις βραδινές ώρες, γιατί υπάρχουν εκεί τέσσερις (4) θέσεις στάθμευσης, οι οποίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν την ημέρα, αφού η οδός πεζοδρομείται.
Οι προβληματισμοί τους, έχουν ήδη τεθεί σε νομικό πλαίσιο και προωθούνται αρμοδίως στις υπηρεσίες της δημοτικής αρχής και της Αστυνομίας.
Προς ενίσχυση, της πρώτης μου παρέμβασης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις κίτρινες διαγραμμίσεις στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας, ζητώ, ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, να επανεξεταστούν τα μέτρα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου της αγοράς, δημοτών, επαγγελματιών και επισκεπτών. Η χρονική συγκυρία, με τους συνδημότες μας να αγωνιούν καθημερινά για το πώς θα αντεπεξέλθουν στην πτώση του τζίρου, με προβληματίζει ιδιαίτερα. Πρώτον, ως δημοτικό σύμβουλο, καθώς θα πρέπει να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου που με εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπήσω στο δημοτικό συμβούλιο και δεύτερον, ως επιχειρηματία, που γνωρίζω πολύ καλά ότι οι εποχές που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας.

Με εκτίμηση

Φίλιππας Λιάκος

Δημοτικός Σύμβουλος