ΑΧΑΪΑ: Νέο κρούσμα κορονοϊού αλλά και φιλοξενούμενα – Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή να ετοιμαστούν κι άλλα νοσοκομεία για ασθενείς, πέρα του Ρίου

Στη Αχαΐα, ανακοινώθηκε ακόμα 1 κρούσμα κορονοϊού, ενώ επιβεβαιώθηκαν και τα 2 στην Ηλεία, ενώ  αρκετά είναι  υπό διερεύνηση, λόγω αντικρουόμενων τεστ, μεταξύ των οποίων και 3 περιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία, όπου  στην πρώτη εξέταση βρέθηκαν θετικές και αφορούσαν σε γιατρό νοσοκομείου , 1 ασθενή που αρχικά βρέθηκε θετικός κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο και 1 ακόμη κάτοικο της περιοχής Χρυσοβεργίου, οι οποίοι στο επαναληπτικό τεστ που έγινε χθες, βρέθηκαν και οι 3 αρνητικοί.

Στο μεταξύ η 69χρονη γυναίκα που εντοπίστηκε θετική στον Covid-19 και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίο στην Πάτρα.

Το υπουργείο Υγείας απέστειλε με εγκύκλιο σε όλα τα νοσοκομεία  ζητά από τις διοικήσεις να μεριμνήσουν για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχέση με τον κορονοϊό, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλείται και ο διοικητής της  6ης Υγειονομικής Περιφέεειας (ΥΠΕ) να ολοκληρώσει  μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.