Με οδηγό μας την Υπέρμαχο Στρατηγό θα αναγεννήσουμε την πατρίδα μας!

Του Αντώνη Κουνάβη

Και σ’ αυτήν τη δυσμενή συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας, μας αξίωσε η χάρη της Παναγίας μας να αφιερώσουμε τις μέρες αυτές με νηστεία και προσευχή, με περισυλλογή και εξομολόγηση, στο παράδοξο θαύμα και στο έσχατο μυστήριο της Εκκλησίας, που είναι η ίδια η ζωή, η προσφορά και η κοίμηση της Μεγάλης Μάνας όλων μας.

Αυτό είναι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, ώστε με κινητήρια δύναμη την πίστη μας να υπερβούμε αντίξοες και απρόσμενες δοκιμασίες, όπως αυτή της τελευταίας θανατηφόρας κακοκαιρίας.

Ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές, με την Τουρκία να αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού να απειλεί εκ νέου τη δημόσια Υγεία.

Αλλά θα πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι με ενότητα και με εθνική ομοψυχία και με την Υπέρμαχο Στρατηγό να μάς φωτίζει, ως Έθνος, σε κάθε μας βήμα, θα βγούμε νικητές από όλες τις δοκιμασίες και θα χαράξουμε μια αναγεννητική πορεία για την πατρίδα μας.

Ολόθερμες ευχές σε όλες και όλους για υγεία, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με την επισήμανση ότι, όσο και να το θέλουν κάποιοι, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ποτέ του να απεμπολήσει το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια!