Κορονοϊός: Τρεις επιπλέον θάνατοι – Στους 219 οι νεκροί

 

Τρεις ακόμη νεκροί από κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα. ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 219.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, το ένα θύμα είναι 87χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χαλκιδικής, ενώ ο δεύτερος ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, κατέληξε και μια 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός ρεκόρ όσον αφορά στα ημερήσια κρούσματα, η μεγάλη γεωγραφική διασπορά, και ο σταδιακά χαμηλότερος ηλικιακός μέσος όρος των νοσούντων επιτείνουν την ανησυχία αρχών και επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός. Αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας το απόγευμα της Τετάρτης, μιλωντας στον ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν παραπέμπουν σε ευνοïκές εξελίξεις.