(Βίντεο)-Το μεγαλύτερο μεταγραφικό deal Έλληνα ατζέντη – Με 32 εκατ. ευρώ στη Λιλ ο Ντέιβιντ!

Ο Νίκος Μαυρομαράς παίρνει το credit της ακριβότερης μεταγραφής από Έλληνα ατζέντη με την Λιλ να ανακοινώνει την απόκτηση του 20χρονου φορ Τζόναθαν Ντέιβιντ έναντι 32 εκατ. ευρώ δίχως μάλιστα να εμπλέκεται στο deal ξένος μάνατζερ!

Ο Καναδός στράικερ, ο οποίος στην σεζόν που ολοκληρώθηκε στο Βέλγιο έκανε πράγματα και θαύματα πετυχαίνοντας σε 27 ματς πρωταθλήματος με την Γάνδη, 18 γκολ, αλλά και 8 ασίστ, εξελίχθηκε στην ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου με 32 εκατ. ευρώ (θα καταβληθούν αρχικά 27 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ όταν μεταπωληθεί). Έτσι άφησε πίσω του, τους Τίλεμανς (25 εκατ. ευρώ στη Μονακό), Μοράες (25 εκατ. ευρώ στη Γουέστ Χαμ) και Φελαϊνί (21.76 εκατ. ευρώ στην Έβερτον).

Παράλληλα τα 32 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Λιλ είναι το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου!

Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ στα 16 του δοκιμάστηκε αρχικά από τον βελγικό σύλλογο και δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία.

Για το ντροπαλό παιδί-θαύμα από τον Καναδά με ρίζες από την Αϊτή αλλά και το Μπρούκλιν των ΗΠΑ, ενδιαφέρθηκαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με την Λιντς μάλιστα να προσφέρει 35 εκατ. ευρώ.

Τελικά προτιμήθηκε η Λιλ με την λογική πως θα μπορέσει να ανελιχθεί ομαλά παίρνοντας χρόνο συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως στο deal δεν συμμετείχαν άλλοι ξένοι super agents όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις με τον ιδιοκτήτη της Axia Sports Management Νίκο Μαυρομαρά, με άμεσο συνεργάτη τον Τόλη Μπακάλη, να φέρνει την πρόταση της Λιλ, πραγματοποιώντας έτσι την ακριβότερη μεταγραφή με την μεσολάβηση Έλληνα μάνατζερ αλλά και μια από τις πιο πετυχημένες κινήσεις του καλοκαιριού!

Πηγή: gazzetta.gr