Μπαράζ διπλωματικών κινήσεων από την κυβέρνηση – “Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα”

“Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα”. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται, σε όλους τους τόνους, από κυβερνητικά στελέχη, τη στιγμή που άπασες οι κινήσεις της Αθήνας στοχεύουν στη συνεχή ενεργοποίηση των διεθνών συμμαχιών της χώρας μας απέναντι στα αυξανόμενα κύματα της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί απανωτές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του, ενώ, στον απόηχο του τετ α τετ που είχε με τον κ. Δένδια, αποφασίστηκε να ζητηθεί η έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική πρωτεύουσα διευρύνει εξακολουθητικά τον κύκλο των κινήσεών της. Παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη ενεργοποίηση τόσο σε πολιτικό, όσο και σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται έντονες διπλωματικές διεργασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν, όπως είναι αναμενόμενο, και τις επόμενες ώρες, τη στιγμή που ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

“Τον Ιούλιο το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων υποστήριξε ευρέως την ανάθεση στον ύπατο εκπρόσωπο να διερευνήσει περαιτέρω διαύλους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των εντάσεων και στην επίτευξη συμφωνιών για θέματα τα οποία δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.