Η Ελλάδα είναι έτοιμη για ουσιαστικό διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Νίκο Υποφάντη και Λένα Φλυτζάνη, το πρωί της Τρίτης 11ης Αυγούστου:

  • Η νέα προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας την εκθέτει στη διεθνή κοινή γνώμη, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της – δηλαδή να εκβιάσει καταστάσεις και να δημιουργήσει δεδικασμένα – και αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις περί ετοιμότητάς της να μπει σε διάλογο ήταν άκρως προσχηματικές. Η Ελλάδα, όμως, κινείται πάντα στα πλαίσια των διεθνών κανόνων δικαίου, επιδιώκει και καταφέρνει συμφωνίες με τους γείτονές της σε σχέση με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και είναι έτοιμη για ουσιαστικό διάλογο με όλους. Σίγουρα πάντως δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα, θα τα υπερασπιστεί με κάθε κόστος και δε θα δεχτεί καμία πολιτική ίσων αποστάσεων.
  • Το καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Εύβοια ήταν πολύ πιο ακραίο από όσο είχε προβλέψει η ΕΜΥ. Φυσικά υπάρχουν χρόνιες ευθύνες σε σχέση με τις υποδομές του κράτους και με την κλιματική αλλαγή. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=u3nomrbEY0E&feature=youtu.be