ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Οι επισκέπτες φτάνουν στα σπίτια… με GPS – Αλαλούμ με υπόγεια διάβαση της ΕΡΓΟΣΕ στην Αιγείρα

Το εάν και πότε, θα δοθεί στην κυκλοφορία η υπόγεια διάβαση της Αιγείρας, συνεχίζουν να αναρωτιούνται κάτοικοι και φορείς της περιοχής, αλλά δεν υπάρχει κάποιος να τους απαντήσει επίσημα, όπως τουλάχιστον μεταφέρουν στην «ΠτΔ».
«Αυτό είναι κατάντια, για τους τοπικούς προέδρους και για τον Δήμο, αφού δείχνουν να μην ενδιαφέρονται» λένε και κάνουν λόγο χαρακτηριστικά για «διάβαση της ανικανότητας, της αδιαφορίας και της ντροπής».
Πρόκειται για την υπόγεια ή κάτω διάβαση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, έναντι του ναού Αγίου Παντελεήμονα, στην αρχή της 18ης επαρχιακής οδού Αιγείρας-Χρυσαμπέλων, που συνδέει δημοτική οδό με την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και ήταν η κύρια πρόσβαση προς το πρώην δημαρχείο Αιγείρας και το ΚΕΠ. Η οδός είναι κλειστή πάνω από 2,5 χρόνια.
Στο ίδιο έργο της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και στην «Ολυμπία οδό» έχουν γίνει μεγάλα έργα (σήραγγες, γέφυρες, πασσαλοστοιχίες χιλιομέτρων) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κι ενώ κατασκευαστικά φαινόταν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. Η ασφαλτόστρωση έγινε το περασμένο φθινόπωρο, η διαγράμμιση και η σήμανση τον Ιανουάριο, το ίδιο και ο φωτισμός με μόνη εκκρεμότητα τη σύνδεση με τη ΔΕΗ, που έγινε μέσα Ιουλίου.
Με ρυθμούς «χελώνας» η διάβαση ολοκληρώθηκε μεν, αλλά παραμένει κλειστή, παρά τις υποσχέσεις ότι θα παραδιδόταν στην κυκλοφορία μαζί με τη λειτουργία του τρένου στις 22 Ιουνίου και η ελπίδα τα επίσημα εγκαίνια να φέρουν πρόοδο και στην Αιγείρα, εξανεμίστηκαν.
Οι κάτοικοι των «Μαρμάρων» δίνουν οδηγίες με GPS στους επισκέπτες, για να φτάσουν χωρίς ταλαιπωρία και αναστροφές, κατηγορώντας δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ότι δεν τους ενοχλεί το ότι καθημερινά, ένας κεντρικός δρόμος… περιμένει την ανάπτυξη!
ΠΗΓΗ: Πελοπόννησος